Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruk

Ankara'da ekmeğe gelen zammın ardından, ekmeğin 1,25'ten satıldığı Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruk oluştu. Bazı bölgelerde vatandaşlara ekmek yetmedi.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2021, Cumartesi - 15:17
Halk Ekmek büfeleri önünde uzun kuyruk

Ankara'da un fiyatında ve maliyetlerdeki artış nedeniyle fırıncılar ekmeğe zam yaparken, 200 gram ekmeğin fiyatı 2,25 TL, 400 gram ekmeğin fiyatı ise 4,50 TL oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankara Halk Ekmek ise, 250 gr ekmeğin maliyetinin 1,86 TL olmasına karşın depolarındaki un stokları bitene dek ekmeğin 1.25 TL’den satılmaya devam edeceğini duyurdu

Fırınlarla Halk Ekmek arasında oluşan fiyat farkı nedeniyle vatandaşlar Halk Ekmek büfelerine akın etti.

Ankara'nın bir çok bölgesinde bulunan ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruk oluştu.

Bazı büfelerde ekmek yetmezken, vatandaş evine eli boş döndü.

Ekmek üretiminde artış

Ankara Masası'nın ulaştığı Halk Ekmek yetkilisi, vatandaşın ihtiyacını gidermek için zam öncesi  700-750 bin bandında olan ekmek üretimlerini  900-950 bin bandına çıkardıklarını söyledi.

Büfelerde oluşan kuyruğun sevkıyattaki aksaklıktan değil zamlardan kaynaklı olduğunu belirten yetkili, üretimin artmasına rağmen büfelere ulaşımda bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade etti.

Zam beklentisiyle ilgili de konuşan yetkili, un stoklarını bitmesinin ardından zam yapmadan satış yapmanın mümkün olmadığını vurgularken, ekmek fiyatında son sözün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olduğunu belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/1143240/halk-ekmek-bufeleri-onunde-uzun-kuyruk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.