Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko: Fatih'in adaletini örnek aldık

Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Ankara Masası Genel Yayın Yönetimi Fatih Atik'in ve Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Türkiye-Rusya arasındaki kültürel ilişkileri ve bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.
Samet Dirican
|
02 Aralık 2021, Perşembe - 12:40
Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko: Fatih'in adaletini örnek aldık

Rusya Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko, Ankara Masası'nda Rusya Bilim ve Kültür Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Fatih'in adaletini örnek aldık

Biz Türkler ile çok yakınız. Çünkü kaynaklarımız aynı. Türk Medeniyeti, Slav Medeniyeti, Hristiyan Ortaodoks Medeniyeti ve Hanefi İslam Medeniyeti Osmanlı İmparatorluğu'nda ve Rusya'da aynıdır. Çarımız 4. Ivan zamanında 16. yy'da çok iyi bir kaynak var. Bu kaynakta Fatih Sultan Mehmet Han ile ilgili bir hikaye vardır. Fatih Sultan Mehmet Han çok adaletli bir kişidir ve biz onu örnek almalıyız der. Osmanlı İmparatorluğu bizim için örnek olmalıdır, din Rus olmalıdır ama adalet Türk olmalıdır şeklinde yazılmıştır.

Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği harita

Bahçeli'nin Erdoğan'a verdiği harita Rusya için sorun değildir. Farklı farklı her alanda haritalarımız var. Hediye edilen o harita da etnik bir haritadır ve Türklerin yaşadığı yerleri göstermektedir. Birkaç gazeteci bunu olumsuz anlamda yazdı ama bu bilimin konusudur. Bunun için de etnik bir konferans yapılabilir.


http://ankaramasasi.com/haber/1151135/doc-dr-aleksandr-sotnicenko-fatihin-adaletini-ornek-aldik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.