Ankara’nın saklı hazinesi “Ilıcasu Şelalesi”

"Ankara'da Görülmesi Gereken 100 Mekan" adlı programımız kapsamında üçüncü durağımız Ilıcasu şelalesi. Nallıhan ilçesine bağlı Karacasu köyünde bulunan Ilıcasu şelalesi, henüz keşfedilememiş bir hazine.
Zeliha Demirci
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 16:29
Ankara’nın saklı hazinesi “Ilıcasu Şelalesi”

Ankara’ya 200 km uzaklıkta, Nallıhan’ın Karacasu köyünde bulunan Ilıcasu şelalesi eşsiz güzelliğiyle hayran bırakıyor. Ankaralılar tarafından henüz keşfedilemeyen bu doğal hazine, gitmek isteyenlere büyülü bir yolculuk vaat ediyor.

Ilıcasu şelalesine nasıl gidilir?

Nallıhan’dan Bolu Göynük yoluna doğru devam ederken, yolun solunda kalan Karacasu köyünden devam ederek Ilıcasu şelalesi yoluna giriyorsunuz. Kendinizi, büyüleyici dağ manzaralı, yemyeşil bir orman yolunda buluyorsunuz.

Yaklaşık 15 dakika devam ettikten sonra Ilıcasu şelalesinin olduğu noktaya varıyorsunuz.

Burada piknik yapma alanları, seyir terası ve koruma altına alınmış 700 yıllık anıt ağaçlar da bulunuyor.

Piknik alanlarının bulunduğu yerde Ilıcasu şelalesini daha iyi görebileceğiniz seyir terasına giden bir patika yol bulunuyor.

Doğanın el değmemiş yollarından geçerek, tablo gibi güzelliğiyle hayran bırakan Ilıcasu şelalesiyle buluşuyorsunuz.

Şifalı Uyuzsuyu şelalesi

Ilıcasu şelalesinin bir diğer ismi ise Uyuzsuyu şelalesi olarak geçiyor. Eskiden Nallıhan yöresinde yaşayan insanlar, uyuz olan koyunlarının bu sudan içerek şifa bulunduğuna inanırlarmış. Bu inanış zamanla bu şelaleye Uyuzsuyu adını vermiş.
Ilıcasu Şelalesi coğrafi konumu ve eşsiz güzelliği ile yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek ve gerçek doğayla bir olmak isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Ilıcasu şelalesi bir tık ötenizde… 


http://ankaramasasi.com/haber/116874/ankaranin-sakli-hazinesi-ilicasu-selalesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.