İYİ Parti Lideri Akşener : Ekonomi böyle yönetilemez

Siyasetteki Türkiye Modeli tartışması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener "Ekonomi böyle yönetilemez. Temennilerle yönetilemez. O ekonominin başına oranın patronu olmak üzere getirilen kişi, temenni ederek ekonomiyi canlandıramaz ve yönetemez. Hükümeti sayın bakanın şahsında bütün yöneticileri acilen ciddiyete davet ediyorum" dedi.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2021, Salı - 13:12
İYİ Parti Lideri Akşener : Ekonomi böyle yönetilemez

Siyasetteki yeni ekonomi modeli tartışması sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati " Bu, Türkiye modeli. Türkiye çok güçlü bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, iyi ilişkileri, geçmişte edindiği ilişkilerden gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye Modeli ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Ekonominin temennilerle canlandırılamayacağını ve yönetilemeyeceğini ifade eden Akşener, hükümeti ciddiye davet etti.  

Nureddin Nebati 'ye uyarıda bulunan Akşener, "Sayın Nebati, Sayın Erdoğan için üç bağlı olduğu söylüyor. 1.'si Cumhurbaşkanı olduğu için 2.'si Genel Başkanı olduğu için 3.sü ise lideri olduğu için. Dolayısıyla o ne derse o olur açık açık söylemiş. Güzel bir şey bu şeffaflık. Şimdi Çin modeli değil dediği zaman sayın Erdoğan'ın bunu nasıl tanımlayacağı hakikatten problem olur. Kendisini buradan uyarım. Bu konuda lideri ile konuşmasında fayda var." ifadelerine yer verdi.   

"Temenni ederek ekonomiyi canlandıramaz ve yönetemez"

"Yalnız şunu söyleyeyim, sayın Erdoğan biliyorsunuz faiz ile ilgili nas dedi. Bu dini bir tarif. Ekonomide dini tariften Çinli tarifine geçtik biz. Asıl vahim olan ekonominin başına getirilen bu arkadaşımızın ortaya koyduğu inşallah, maşallah üzerinden bir tarif var. Ekonomi böyle yönetilemez. Temennilerle yönetilemez. O ekonominin başına oranın patronu olmak üzere getirilen kişi, temenni ederek ekonomiyi canlandıramaz ve yönetemez. Ve kendi varlığı üzerinden bir kefalet ortaya koyamaz. Maliye, ekonomi ve hazineden sorumlu bakanlar , devlet hazinesi ile ilgili kefalet koyarlar. " dedi.

"Hükümeti ciddiyete davet ediyorum"

Konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak gördüğünü söyleyen Akşener "Hükümeti sayın bakanın şahsında bütün yöneticileri acilen ciddiyete davet ediyorum. Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Bu devlet krizini getiren de bir ciddiyet krizi var. Dolayısıyla ciddiyete davet ediyorum ve konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum." şeklinde konuştu.


http://ankaramasasi.com/haber/1174405/iyi-parti-lideri-aksener--ekonomi-boyle-yonetilemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.