Tansu Çiller: Türkiye'yi bitirir...

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller katıldığı canlı yayında Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiller koalisyona dönüşün Türkiye'yi bitireceğini söyledi.
Samet Dirican
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 10:13
Tansu Çiller: Türkiye'yi bitirir...

2023 seçimleri için geri sayım başlarken, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'den katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar geldi.

A Para'nın düzenlediği Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nde Siyasette Kadın oturumuna konuk olan Çiller, 6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem deklarasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çiller'in açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde;

Koalisyon Başkanıydım...

Bir koalisyonun başbakanı olmuştum. Türkiye'nin ekonomisi Turgut Özal'dan beri bozulmuştu. Kafamda bunu düzeltecek çok özel bir proje vardı. 40 milyar dolar kazandıracak bir projeydi. Türkiye'nin borcu 20 milyar dolar civarındaydı. Büyük bir kriz geliyordu. O zamanlar telefonlar yeni çıkmıştı. Ben 'telefonun bir kısmını satalım' dedim. Daha sonra zaten herkes PTT'yi satmaya başladı. 40 milyar dolar gibi büyük bir para geldi önümüze, derdim krizi önlemekti. Bu projeyi masanın üzerine koydum, koalisyon hükümeti olarak bunu yapalım diyorum. Bunu koalisyondan bir bakan muhalefetle birlikte o zaman Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve bunu reddettiler. Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'ydü. Ona rağmen kendi partisinden dışişleri bakanı bunu engelledi. Bunu çıkarabilmek için Meclis'te kaç gece sabahladım ama iptal ettiler. Gerekçe ise 'Türkiye'nin bağımsızlığını tehdit altına almak...

Koalisyon darbenin ürünü...

"Darbeler Türkiye'yi mahvetti. Zaten koalisyonlar da onlardan sonra çıktı. Aman Allah'ım o koalisyonlar... Türkiye'nin darbeler döneminde büyümesi yüzde 3.1'dir. Tek parti iktidarları döneminde ise yüzde 6'nın üzerinde. Koalisyonlara geldiğimizde ise sadece 2 koalisyon döneminde biri merhum Süleyman Demirel'in diğeri ise benim ve merhum Necmettin Erbakan'ın başbakanlığındaki koalisyonlar başarılı olmuşuz. Biz yüzde 7.8'i yakalamışız. Bütün bunların ortalaması da yüzde 3.4 oluyor. Darbeler döneminde 3.1, koalisyonlar en başarılarıyla birlikte 3.4. Başarılı koalisyonları da çıkardığımız zaman ortalama yüzde 2.6'dır.

Darbeden beter...

Koalisyonlar darbelerden beterdir. Ben durup dururken 'Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir' diye boşu boşuna söylemem.

http://ankaramasasi.com/haber/1351067/tansu-ciller-turkiyeyi-bitirir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
dayı
09 Mart 2022, 12:52
insanların gözünü erdoğanı indirme hırsı öyle bir bürümüş ki kimsenin gözü hiç bir şey görmüyor, ülke menfaatleri kişisel menfaatlerin altında bırakılıyor.. kendi keyfiyetleri için istikrarsızlığı ve kaosu destekliyorlar.. parti yönetimlerinde kendi partilerini hakkıyla yönetemeyenler 6 lı ittifakla ülke yönetecekler...