Yağ fiyatlarındaki artış kaçınılmaz!

Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş'den bir yetkili, yağ fiyatlarının dövize bağlı olduğunu aktardı. Yetkili, "Döviz fiyatları ne kadar artarsa oda o kadar artacak gibi gözüküyor." dedi. Ayrıca ayçiçek yağı tarımının Türkiye'deki durumunun incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Ecem Çetin
|
15 Mart 2022, Salı - 12:02
Yağ fiyatlarındaki artış kaçınılmaz!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz, ayçiçek yağı fiyatını da arttırdı. Mutfağın vazgeçilmezi ayçiçek yağının fiyatı cep yakar hale geldi. 

Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş'den bir yetkili, yağ fiyatları ile ilgili son durumu Ankara Masası'nda değerlendirdi. 

Yağ fiyatları artacak mı?

Döviz fiyatlarının artmaya devam ettikçe eş değerli olarak yağ fiyatlarının artacağını belirten yetkili, "Döviz fiyatları nereye kadar gidecek? Yağ fiyatları, döviz fiyatları ile eş değer gibi gözüküyor. Döviz fiyatları ne kadar artarsa oda o kadar artacak gibi gözüküyor. Şuanda tamamen ithal ediliyor. Yurt dışından geliyor, bedelleri döviz ile ödeniyor. Akaryakıta benzer bir olay var bunda da." dedi.

Yağ fiyatlarının artması dövize bağlı

Türkiye'nin ihtiyacının yarısını ürettiğini, diğer yarısını ise ithal olarak karşıladığını ifade eden yetkili, "Türkiye genel olarak ihtiyacını senelerdir yarısını ancak üretebiliyor diğer yarısını ithal ediyor yurt dışından, çeşitli ülkelerden. Bu durumda da elde olmayan faktörlere bağlı fiyatlar. En başta döviz fiyatları. Çünkü ithalatın bedeli TL olarak ödenmiyor, döviz ile ödeniyor. Rusya, Ukrayna ve Balkan ülkelerinden ithal ediliyor." açıklamasında bulundu. 

"Türkiye'nin aylık 40, 50 bin ton ihtiyacı var"

Yetkili daha sonra şöyle devam etti; 

"Rusya ve Ukrayna'dan ne geldiğini bilmiyoruz. Sadece gemiler geldiği söyleniyor. Türkiye'nin aylık 40, 50 bin ton ihtiyacı var. Ama o kadar mal geliyor mu? Gelmiyor mu? bilmiyoruz ki. Hangi yağlar geliyor? Kaç ton geliyor? bilmiyoruz ki."

"Türkiye'de yetişmiyor bunun incelenmesi lazım"

Yetkili,  ayçicek yağı tarımının Türkiye'deki durumunun incelenmesi gerektiğini söyleyerek, "Neden ithalat yapılıyor? Türkiye'de yetişmiyor bunun incelenmesi lazım." ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/1365023/yag-fiyatlarindaki-artis-kacinilmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.