Mustafa Ataş: "Cumhurbaşkanı ile istişare etmeyen Davutoğlu için parti gerekeni yaptı"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Başbakanlıktan alınmasına ilişkin olarak “Ak Parti’de bana darbe yaptılar” diyen Davutoğlu’na yanıt verdi: “ Sayın Cumhurbaşkanımız ile istişare mekanizmasını işletmedi. Ve ters düşme buralardan başladı. Parti yönetimi de olması gerekeni yaptı. Bu bir ihtilal değildir”
Ersin Küçükbarak
|
31 Mayıs 2022, Salı - 14:36
Mustafa Ataş: "Cumhurbaşkanı ile istişare etmeyen Davutoğlu için parti gerekeni yaptı"

Mustafa Ataş, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan alındığı döneme ilişkin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Ataş, o denemde yaşananlara açıklık getirdi.

Ataş, “Bu davanın bir lideri vardır. O liderde sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Genel başkanlar değişebilir, o zaman ki tarihte başbakanlar değişebilir ama bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Gerek Davutoğlu, gerekse sayın Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa geliş süreçlerinde, öncelikle genel başkanın, liderin, davamızın lideri Tayyip Erdoğan'ın bir iradesi vardır. Onun iradesi ile bu adaylar belirlenir. İstişareler yapılır ve karar verilir. O süreçte de, bu istişarelerden sonra böyle bir karar verildi” dedi.

Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu süreçte kendisinin de Ak Parti teşkilat başkanı olduğuna işaret eden Ataş, Ahmet Davutoğlu’na tavsiyelerde bulunduğunu anlattı.

 Ataş şunları söyledi:

“Milletvekili aday listelerini belirleme sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini tavsiye ettim”

“Sayın Davutoğlu'na şu tavsiye de bulundum; Sayın başbakanım bu davanın lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siz, genel başkan, başbakan olabilirsiniz. İl başkanları atamasında bizzat liderimiz ile bu istişareyi sizin yürütmeniz gerekiyor. Mülakat yapıyoruz. 3 tane il başkanı adayı. Bu görüşmeyi bizzat sizin yapmanız, en gerçekçi, doğru olan bir davranıştır.”

“Davutoğlu ben Tayyip bey ile görüşmem dedi”

 Ben Tayyip bey ile görüşmem dedi. Benim yetkim varsa, bunları ben atarım. Ben sizinle istişare etmeden önce giderim liderimiz ile Cumhurbaşkanımız ile bu istişareleri ben yaparım. Sonradan kalktın da benden gizli niye görüşme yaptın diye, demeyesiniz diye, bu görüşmeleri ben yapmadan sizin önünüze getirmem dedim.”

“Cumhurbaşkanı ile görüşmeden karar verici olmam dedim”

“ İkisi de hayattalar. Görüşmeyin demedi, görüşebilirsin dedi. Ben Sayın Cumhurbaşkanımla, istişare etmeden gelip de sizinle bu atamalarda, bir karar verici ortamda olmam dedim. Bu süreçleri biz böyle yönettik.

“Parti yönetimi de olması gerekeni yaptı”

“Sayın Davutoğlu, başbakan, genel başkan olduktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız ile istişare mekanizmasını işletmedi. Benim gördüklerim. Ve ters düşme buralardan başladı. Parti yönetimi de olması gerekeni yaptı. Bu bir ihtilal değildir.”

Ali Babacan'ın ekonomideki başarıları sahiplenmesine tepki

Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş, Fatih Atik'in, "Ali Babacan , ekonomideki başarıların altında bizim imzamız var" sözlerini hatırlatması üzerine ise, “Kendi başına mı atmış o imzaları. Tayyip Erdoğan’dan habersiz bir imza atabilir miydi? Kimin talimatıyla attı o imzaları? Şimdi kendine mal ediyor." şeklinde konuştu.

"Davutoğlu aleyhte konuşursam yüzüme tükürün demişti"

Ataş, sözlerine şöyle devam etti:

" Üzüldüğüm tek şey var o da şu: O masanın etrafında toplanan kişiler veya masanın üstünde olmayıp altında olan partilerin tek ortak yönleri Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Erdoğan düşmanlığı yüzünden hırsları akıllarının önüne geçiyor. Sayın Davutoğlu’nun bir konuşması var. Eğer benden Tayyip Erdoğan ve Ak Parti aleyhinde bir cümle sarf ettiğimi görürseniz yüzüme tükürün demişti. Ben bu cümleyi unutmuyorum. Şimdi millet ne yapacağını biliyor. Değerlendirmesini ona göre yapacak.

"Çok ayıp, çok çirkin"

Ataş, Ahmet Davutoğlu'nun "Başbakan kalmak için benden istenenleri yapsaydım, o imzaları atsaydım milyarlarıma milyarlar katardım" şeklindeki açıklamalarına da "Çok çirkin çok ayıp" özleriyle tepki gösterdi.



http://ankaramasasi.com/haber/1544025/mustafa-atas-cumhurbaskani-ile-istisare-etmeyen-davutoglu-icin-parti-gerekeni-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.