Cumhurbaşkanı Erdoğan:" Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
04 Haziran 2022, Cumartesi - 13:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan:" Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz"


TBMM’deki partisinin grup konuşmasında Gezi eylemcilerine yönelik olarak kullandığı “çürük” ve “sürtük” ifadeleri sonrasında gelen eleştirilere üstü kapalı yanıt veren Erdoğan şunları söyledi:

“Gezi olmasa 1,5 trilyon dolar milli gelirle farklı yerlerde olacaktık”

"Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1,5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Karşımıza çıkarılan aktörlerin birer aparat olduğunu biliyor, asıl mücadeleyi projelerin gerçek sahiplerine karşı veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaz Köprüsü’ne Gezi pankartı asan ve bu sırada görevli polis memurlarıyla tartışan TİP’li milletvekillerine de tepki gösterdi.

TİP'li milletvekillerine sert tepki

“3 tane sözde milletvekili 18 Mart Şehitler Köprüsü'nde ne yaptılar, pankart asmaya yeltendiler.” diyen Erdoğan, “Üstelik orada polislerimize nasıl zulüm ettiklerini ekranlarda görenler olmuştur. Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.” Şeklinde konuştu.

“Sürtük” eleştirilerine yanıt

-Biz milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Mukaddesata hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık.

-Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz. Nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz.

"Ahlak dersi verenlere sesleniyorum: Aynaya bakın"

-Şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethaneleri bira kutularıyla kirleten mülevvesleri, darbe heveslilerini 9 yıldır bu millet nasıl tarif ediyorsa, biz de öyle tarif ediyoruz.

-Vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bize ahlak, edep, tevazu dersi vermeye yeltenenlere sesleniyorum; siz gidin aynaya bakın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

-Zulüm 1453’te başladı, bu ifadelerin arkasında sen varsın. Örgütünüzün elemanları bunları yazarken sesiniz çıkmadı.

-Caminin içini bira kutularıyla sizin takımınız kirletti

-Sizin böyle bir maneviyat, dini değerlere saygı, öyle bir anlayışınız yok ama istismar var. İstismarı çok iyi yapıyorsunuz.

-Atatürk Kültür Merkezi’ne Gezi olaylarında malum teröristlerin pankartlarını siz astınız.

"Gezi olayları konusundaki öfkemizin nedeni kişisel değil"

-Bizim Gezi olayları konusundaki öfkemizin nedeni kişisel değil, ülkemize ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır.

-Şehit bacısına küfürler savuran terbiyesizlerden öğrenecek saygı dersimiz de yoktur. Buradan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Hadlerini bildirmek milletimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

-Gücünü milletinden değil, ülkesine yönelen namlulardan alanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

-Ahlaklı, sorumlu, siyaset yapmak konusunda bunların hiçbiri AK Parti’nin eline su dökemez.

http://ankaramasasi.com/haber/1552611/cumhurbaskani-erdogan-milletimiz-gezi-olaylarina-nasil-bakiyorsa-biz-de-ayni-pencereden-bakiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.