İbrahim Çanakçı: "Türkiye iktidarın Gezi'yi doğru okuyamamasının bedelini ödüyor"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, "İktidar Gezi'deki çığlığı duyabilseydi, demokrasi alanını genişletebilseydi, özgürlük alanını genişletebilseydi, hukukun üstünlüğü tahkim edebilseydi, yine bütün bunları kurumsal bir yapıya çevirebilseydi, Türkiye bugün çok farklı bir yerde olurdu. " dedi.
Ecem Çetin
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 15:50
İbrahim Çanakçı: "Türkiye iktidarın Gezi'yi doğru okuyamamasının bedelini ödüyor"

İbrahim Çanakçı, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Türkiye'nin 3 tane büyük fırsatı kaçırdığını vurgulayan Çanakçı, "3 tane büyük fırsatı kaçırdığı için bugün maalesef şu anda bırakın patinaj yapmayı geriye doğru hem de 30-40 yıl geriye doğru gitti." dedi.

Çanakçı şunları söyledi:

"İktidar inşaata dayalı büyüme modelini değiştiremedi"

" Neydi o 3 tane büyük fırsat? Bir tanesi, büyüme modelini değiştirme ve bu dönüşümü gerçekleştirme noktasındaki, 2013-2014 yılındaki çalışmaları hayata geçirememesi. Birincisi bu. Bunu kaçırdı. 25 tane dönüşüm programını hayata geçirememek ve o büyüme modelini değiştirmemek ve tona, inşaata rant devşirmeye dayalı büyüme modelinde ısrar etmek, bu fırsatın kaçırılmasında önemli bir etkendi."

Ak Parti ve Cumhurbaşkanının Gezi olaylarına yaklaşımını da eleştiren Çanakçı şöyle devam etti:

"Gezi olaylarını doğru okuyamadı"

" İkincisi, gezi olaylarını doğru okuyamadı. Hükümet o zaman da hatırlayın, o zaman da sayın cumhurbaşkanının, sayın Gül'ün, yine sayın genel başkanımızın, yine partimizin çok değerli kurucuları olan Nihat beylerin, diğer arkadaşların o gezi olaylarına bakışı, o zaman sayın başbakana, bu olayları nasıl okumak gerektiği konusunda, bu olaylara karşı nasıl tepki vermek gerektiği konusundaki telkinlerinin dikkate alınmadığını hepimiz biliyoruz."

"İktidar Gezi'deki çığlığı duysa Türkiye çok daha iyi yerde olurdu"

 " Eğer Türkiye gerçekten gezi olaylarındaki, gezi hadisesindeki o çığlı duyabilseydi, bizi bir kalıba sokmayın biraz demokrasi alanını, özgürlük alanını daraltmayın genişletin. O çığlığı duyabilseydi açıkçası ve demokrasi alanını genişletebilseydi, özgürlük alanını genişletebilseydi, hukukun üstünlüğü tahkim edebilseydi, yine bütün bunları kurumsal bir yapıya çevirebilseydi, Türkiye bugün çok farklı bir yerde olurdu."

"Bugünkü kötü tablo iktidarın Gezi'yi doğru okuyamamasının sonucudur"

İbrahim Çanakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gezi olmasaydı 1,5 trilyon dolar milli gelirle çok farklı yerde olacaktık" sözlerinin de gerçekleri yansıtmadığının altını çizdi. Çanakçı şöyle devam etti:

" Orada verilen tepkinin yanlışlığı onu doğru okuyamamanın bedelidir. Sokağa çıkanların hedefi değildir bu. Sokağa çıkanlar, o tepkileri dile getiren insanların yol açtığı bir sonuç değildir bu. O tepkiyi, o çığlığı duyamamanın ve doğru tepki verememenin yol açtığı bir sonuçtur, bugün ki yaşadığımız sonuç ve bugün içinde bulunduğumuz tablo. Tam tersidir Cumhurbaşkanının söylediğinin."

http://ankaramasasi.com/haber/1561835/ibrahim-canakci-turkiye-iktidarin-geziyi-dogru-okuyamamasinin-bedelini-oduyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.