Uğur Açıkalın: Çok iddialıyız Mamak'ı farklı kazanacağız

CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın, ilçede çok iddiaları olduklarını, yerel seçimleri farklı kazanacaklarını söyledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye de eleştirilerini yönelten Açıkalın "Mamak’a turist olarak gelmiş görev süresi bitince memleketine dönecek. Bedeni Mamak’ta aklı başka yerde" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 12:58
Uğur Açıkalın: Çok iddialıyız Mamak'ı farklı kazanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Mamak'ta partisinin çok güçlü olduğunu, önümüzdeki seçimlere iyi hazırlandıklarını belirten Açıkalın, iddialı açıklamalarda bulundu.

Oy oranlarının yüksek ve düşük olduğu mahallelerin olduğunu aktaran Açıkalın "Mamak'ta oyumuz şuan minimum yüzde 47.24’tür. İttifak olarak CHP’li bir adayla çıkacağız. Mamak’ta fark atacağız. Çok iddialıyız, birinci parti olacağız" dedi.

CHP olarak bir kabuk değişimi içinde olduklarını belirten Açıkalın, bunun üye sayılarına da yansıdığını ifade etti.

Uğur Açıkalın, örgüt olarak mahalle mahalle gezerek insanlarla bir araya geldiklerini vurgularken, hedeflerinin önce Cumhurbaşkanlığı seçimi, daha sonra yerel seçimlerde büyük bir başarı kazanmak olduğunu bildirdi.

Seçim güvenliğine ise her zaman önem verdiklerini söyleyen Açıkalın "Mamak İlçe Başkanlığımız seçim güvenliği konusunda parti içerisinde ön plana çıkar. Şu an sandık görevlilerimizi ve yedeklerini ayarladık." şeklinde konuştu.

"Mamak'a turist olarak gelmiş geri dönecek"

Açıkalın, "Mamak'a gerekli önem veriliyor mu?" sorusuna ise "1999 yılından bu yana, Mamak’ı aynı zihniyet yönetiyor. İlçe otel kentte dönmüş durumda. Bir tane kamu kurumu, bir sanayi alanımız yok. Terk edilmiş bir bina gibiyiz." dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye de eleştiren Açıkalın "Seçimlerde 40 vaadi vardı, bir tanesini bitiremedi. Bir önceki dönemden kalma projeleri tamamladı" diye konuştu.

Açıkalın sözlerine şöyle devam etti;

 Mamak’a turist olarak gelmiş görev süresi bitince memleketine dönecek. Sayın belediye başkanı Altındağ’da belediye meclis üyesiydi, şuanda da Mamak Belediye Başkanı ama belediyeyi yönettiği kadrolar hep Altındağlılar. Mamak’tan doğru düzgün bir bürokratı yok. Bedeni Mamak’ta aklı başka yerde. Konsantrasyonunu kaybetmiş, sürekli Mansur Yavaş’la uğraşmaktan Mamak’ı unutmuş durumda.

Asfalt serimi konusunda ayrımcılık iddiası

Açıkalın, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin asfalt konusunda da pozitif ayrımcılık yaptığını iddia etti. Açıkalın "Köse, çok oy aldığı bölgelerde asfalt serimi, az oy aldığı bölgelerde yama yapıyor." ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesinin, asfaltı olmayan yerlere Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) ait olduğunu belli etmek için bayrak asmasıyla ilgili ise Açıkalın "Bayrak asılan yerler Mamak Belediyesine aittir. ASKİ çalışma yaptığı yerlerde asfalt serimi yapmıştır. Burada yapılan Murat Köse’nin uydurmasıdır." şeklinde konuştu.

Açıkalın, Mamak Belediyesinin memurların Sosyal Denge Tazminatı'nı kestiğini bunun Ankara'da tek olduğunu belirterek " Mamak Belediyesinden yaklaşık 550 tane memuru var. Şuanda Ankara’nın ilçelerinde Sosyal Denge Tazminatı (SDS) kesilen tek belediyedir. Mesut Bey (Mesut Akgül) zamanında bu 1200 liraydı, kendisi geldi ulaşımı kaldırarak 700 liraya düşürdü sonra pandemiyi gerekçe göstererek tamamen kesti. 550 tane memur, bu parayı alabilmek adına mahkemeye başvurdular. Mahkemeyi de kazandılar halen paralarını alamıyor memur arkadaşlarımız. Yaklaşık 3 milyon 750 bin lira memur arkadaşlarımızın alacağı var. Bir belediye başkanının başarısı, çalışanların memnuniyetinden ölçersiniz."dedi.

Kentsel dönüşüm projesi bitecek, metronun temeli atılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mamak'taki çalışmalarına da değinen Açıkalın, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm projesinin 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Dikimevi-Natoyolu metro hattı çalışmalarına ilişkin de ABB Başkanı Mansur Yavaş'la görüştüğünü aktaran Açıkalın "Yaklaşık 3 gün önce ziyaret ettim. Sadece şunu söyleyeyim önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Temeli atılacak, bir projenin bu dönem içinde bitmesi zor ancak Mansur başkanının bu projeyi bitirmeden görevi bırakmasını beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1563315/ugur-acikalin-cok-iddialiyiz-mamaki-farkli-kazanacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.