Ali Ergin: Ankara'da 25 yılın birikimi alt yapı sorunu var

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Ankara'nın alt yapısının 25 yıldır ihmal edildiğini söyledi. Ergin " Ankara'da üst yapıya çok yatırım yapıldı. Ankara’nın kaynakları geçmişte yanlış yerlere harcandı. Ankara’da bir alt yapı sorunu vardır, bu 25 yılın birikimidir." dedi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2022, Çarşamba - 12:59
Ali Ergin: Ankara'da 25 yılın birikimi alt yapı sorunu var

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Ergin, AK Parti'nin yüksek oy aldığı Altındağ'da altılı masanın heyecan oluşturduğunu söyledi. Altındağ'da ciddi bir değişim olacağına vurgu yapan Ergin, eskiden 4 parti olarak görülen ittifakın 6 partiye çıkmasının bu çalışmalarda etkili olduğunu belirtti.

Son yerel seçimlere göre AK Parti'yle muhalefet arasındaki oy farkının azaldığının özellikle altını çizen Ergin, farkın 50 bin oya kadar düştüğünü bildirdi.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesini kazanmasının ilçede büyük etkisinin olduğunu ifade eden Ergin, Altındağ'ın bir çok mahallesinde kendilerine kapıların açıldığını aktardı.

Ergin, Altındağ’da AK Parti'nin gücünü kaybettiğini, CHP başta olmak üzere diğer partilerin yükselişte olduğunu söyledi. 

"Acilen iktidar değişmeli"

Altındağ'ın en büyük sıkıntısının yoksulluk olduğunun altını çizen Ergin, ilçede alım gücünün çok düşük olduğunu belirtti. Ergin "  ABB, 3 yılda Altındağ’da binlerce Başkent Kart dağıttı. 31 bin aile büyükşehirden yardım alıyor." dedi.

Ergin, enflasyonun ve hayat pahalılığının vatandaşların canını yaktığını söyledi.

Mevcut iktidarın artık sorunlara çözüm üretemeyeceğine de vurgu yapan Ergin "İktidar bir an önce erken seçimle görevi bırakmalı. Mevcut iktidar sebep olduğu sorunlara çözüm üretemez durumda. Acilen iktidar değişimi olmalı." diye konuştu.

"Gettolaşmış durumdalar"

Altındağ’ın en büyük sorunlarından birinin de sığınmacılar olduğunu ifade eden Ergin "Önder, Battalgazi, Ulubey mahallelerinde çok sayıda sığınmacı yaşıyor. Emirhan’ın cinayeti öncesinde çok sayıda olay yaşandı bu cinayetin sinyalleri vardı. Önlem alınması konusunda uyardık ama önlem alınmadı. Bu üç mahalleye gittiğinizde Türkiye’ye yönelik bir şey yok. Buralarda gettolaşmış durumdalar. Sığınmacılar ile halk arasında kaynaşma olmadı. " şeklinde konuştu

Ergin, 40-45 bin arasında sığınmacının Altındağ’ın çeşitli bölgelerinde yaşadığına vurgu yaptı.

"Alt yapı sorunu 25 yılın birikimidir"

'Sel felaketinin yaşandığı Altındağ'da bir alt yapı sorunu var mı?' sorusuna Ergin "Ankara’da Melih Gökçek’le 2 dönem görev yaptım. Ankara'da üst yapıya çok yatırım yapıldı. Ankara’nın kaynakları geçmişte yanlış yerlere harcandı. Ankara’da bir alt yapı sorunu vardır, bu 25 yılın birikimidir. Sayın Yavaş, bu sorunlara el atacaktır, çalışmalar başlamıştır." dedi.

"Ankara'ya Altındağ'a yakışmıyor"

Ergin, son dönemde artan hobi bahçelerinin Altındağ'da çarpık yapılaşmaya neden olduğunun altını çizerken "Peçenek, Tatlar, Kavaklı tarım arazileriydi. Arpa, buğday gibi tarım ürünleri ekip, aileler kendilerini geçindiriyordu. Büyükşehir yasasının ardından buralar mahalle oldu. Şimdi gidin bakın oralar hep hobi bahçesi oldu. Böyle çarpık bir yapılaşma Ankara’ya Altındağ'a yakışmıyor. Bir tane bile müdahale yok." ifadelerini kullandı.

"Altındağ'a gerekli yatırımlar yapılsın"

Altındağ'ın Ankara’nın getirilerinden yeterince pay almadığına da vurgu yapan Ergin şunları söyledi;

Altındağ, Cumhuriyetin kurulduğu, tarihe tanıklık etmiş bir ilçe ancak gelişimini tamamlayamadı. Altındağ istenen seviyeye ulaşamıyor, hala değişim yaşıyor.

ABB’den beklentimiz, 25 yıl Melih Gökçek’in elini değmedi, Altındağ’da gerekli yatırımları yapması. Ankara’nın turizminden Altındağ’ın gerekli payı almasını istiyoruz.

http://ankaramasasi.com/haber/1597290/ali-ergin-ankarada-25-yilin-birikimi-alt-yapi-sorunu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.