''Tahıl koridoru'' imzaları İstanbul'da atıldı

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası başlayan gıda ve tahıl krizi Türkiye'nin çabasıyla netlik kazandı. İki ülke arasındaki tarihi ''Tahıl Koridoru'' imza töreni Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da atıldı.
Onur Çetinkaya
|
22 Temmuz 2022, Cuma - 16:58
''Tahıl koridoru'' imzaları İstanbul'da atıldı

Dünyanın gözü İstanbul'daydı.
Ülkeler sorunu ortadan kaldıracak imzaları attı.

Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşmiş Mİlletler Sekreteri Guterres’in hazır bulunduğu tahıl sevkiyatı anlaşması  Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Erdoğan,''Tüm dünyayı uzun süredir meşgul eden küresel gıda krizinin çözümünde büyük rol oynayacak girişime vesile olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Milyarlarca insanı bekleyen açlık tehlikesinin önünün alınmasına hep birlikte katkı sağlayacağız.''dedi.

''Yeni bir nefes borusu açmış olacağız''

Ukrayna'da bekleyen tahılın karadeniz üzerinden ihracı için Ukrayna ve Rusya makamlarıyla BM yetkilileriyle yoğun bir süreç yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı, Putin ve Zelenski'ye teşekkür etti.

Karadeniz'den dünyanın bir çok ülkesine yeni bir nefes borusu açmış olacağız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,'' Bu son derece önemli icrası ve denetimi İstanbul'da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecek. '' açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1668028/tahil-koridoru-imzalari-istanbulda-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.