Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı: “Ak Parti gemisi batıyor”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Ak Parti gemisinin artık battığını belirterek, “Bitti artık o dönem. Ülkenin geleceğinde hiç kimse Ak Parti'yi ve Tayyip Erdoğan'ı görmek istemiyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Ağustos 2022, Pazartesi - 14:52
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı: “Ak Parti gemisi  batıyor”

Nedim Yamalı Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yamalı, 6 aylık dış ticaret açığının 60 milyar dolara yaklaştığını, tarımsal enflasyonun TÜİK rakamlarıyla yüzde 170’ çıktığını, ülkedeki pek çok insanın İkinci Dünya savaşından bu yana ilk defa açlık sınırına yaklaştığını söyledi.

“Gemi her gün 5-10 santim batıyor ve mürettebat beceriksiz” diyen Yamalı, artık gündemi Ak Parti’nin değil 6’lı masanın belirlediğini ifade etti.

Nedim Yamalı şunları söyledi:

“Ak Parti gemisi uzun süredir batıyor”

“Geminin battığını fark ediyor artık çünkü gemi deniz seviyesine yaklaştı. Yani Ak Parti gemisi uzun süredir batıyor. İlk kuruluşta AK Parti iyi bir gemi, iyi bir kaptan, iyi bir mürettebattı ama mürettebat gemiden atıldı. Gemiyi çeteler ele geçirdi. Ehliyet liyakatsiz mürettebat bu gemi zaten 8-10 yıldır su almaya başlamıştı.”

“Metal yorgunluğu esasında Erdoğan’ın zihnindeki bir yorgunluktu”

“ Cumhurbaşkanının biliyorsunuz 2017 yılında çıkardığı metal yorgunluğu işi vardı bu doğruydu ama metal yorgunu olan karşısındaki bazı il ilçe başkanları bazı belediye başkanları değildi metal yorgunluğu esasında kendisinin zihnindeki bir yorgunluktu. Uzun süren iktidarlar bu hale geliyor maalesef."

“Türkiye’nin geleceğinde artık Ak Partinin olmaması gerekiyor”

“Tabi. Artık bu gemi bu kaptan bu mürettebat bu ülkeyi buraya kadar getirdi. Sağlam bir gemiydi ama artık bu gemi batıyor. Türkiye’nin geleceğinde artık Ak Partinin olmaması gerekiyor.”

“Ülkenin geleceğinde hiç kimse Ak Partiyi ve Tayyip Erdoğan'ı görmek istemiyor”

“Bakın Türkiye’de bir yapı var bu doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum ama Türkiye sağ muhafazakar, dindar partiler çok kurumsallaşmıyorlar, belli bir dönemlik oluyorlar. İyi hizmetleri de oluyor, ülkeye kattığı çok faydalı şeylerde oluyor, Ak Parti de çok önemli işler yaptı. Ama bitti artık o dönem. Ülkenin geleceğinde hiç kimse Ak Partiyi ve Tayyip Erdoğan'ı görmek istemiyor.”

“Yeni bir dönemin başlaması gerekiyor bunu geciktirmeye çalışıyorlar”

“ Keşke zamanında bu işi bırakmayı ve ara vermeyi becerebilseydi. 2014’te bu şansı yakalamıştı ama bunu beceremedi, bunun altından kalkamadı. Bu gemi batıyor yeni bir gemi gerekiyor. Yeni bir dönemin başlaması gerekiyor bunu geciktirmeye çalışıyorlar.”

“Ne partiler dindir ne de genel başkanlar kutsal kişiliklerdir”

“ Bunlar bizden ayrılanlar hainler şunlar bunlar. Bir siyasi partiden ayrılmakla hainliğin ne alakası var? Siyasi parti din midir veya sen peygamber misin ne partiler dindir ne de genel başkanlar kutsal kişiliklerdir işlerini yaptıkları zaman destek verilir yapılmadığı zamanda terk edilmesi gerekir.”

“Ak Parti kaybederse Türkiye kaybeder” söyleminin çok yanlış olduğunun altını çizen Yamalı, “Burası bin yıllık devlet 85 milyonluk dev bir ülke çok sıkıntılı dönemler geçirmiş hepsinin de altından kalmış.  Ne diye batsın?” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı şöyle devam etti:

“Tayyip Erdoğan’ın bir rehabilitasyona girmesi lazım”

“Bu batan iktidarların batan partilerin söylemlerinden birisi. Türkiye çok daha ağır dönemlerde batmadı aksine bu ülkenin artık batmaması için Erdoğan Tayyip Erdoğan döneminin bitmesi lazım Erdoğan’ın rehabilitasyona girmesi lazım. Bakın Tayyip Erdoğan’ın bir rehabilitasyona girmesi lazım. Bu iktidarın rehabilitasyona girmesi lazım. Gelecek sene zaten kazanacaklarını hiç düşünmüyorum Parlamenter sistemi tekrar getirdiğimizde eğer kendilerini toparlarlarsa tekrar bu ülkenin birinci partisi olabilirler. Ama artık buradan çekilmeleri lazım kendilerini temizlemeleri lazım Hem siyasetlerinde hem de kadrolarında çok ciddi bir reform yapmaları lazım. Yani gemi batar ayrı bir şey bir de kendileri iyice boğulmasınlar yani orada.”

“Ak Parti 2017 referandumu sonrası Olağanüstü Kongresi’nde kapandığını resmen ilan etti”

Ak Parti’nin 2017’deki referandumdan sonra yaptığı Olağanüstü Kongrede zaten kapandığını resmen ilan ettiğini savunan Yamalı “ 2017’deki Kongreden sonraki Ak Parti Ak Parti değildir. Ak Parti bence 17 yaşında, 16 yaşında kapandı 2017’de. Şu andaki Ak Parti’nin bizim o kuruluşunda bulunduğumuz Ak Partiyle uzaktan yakından ne felsefesiyle, ne kadrolarıyla ne yaptıklarıyla hiçbir alakası yok. Benim Ak Parti içerisinde hiç görmediğim adamlar hiç bize yakın olmayan adamlar her akşam televizyonlarda Ak Partiyi savunuyor. Siz hiç biriniz yoktunuz orada. Hiç birinizin ruh dünyası da Ak Parti’nin kuruluşuyla ilgili değil. O yüzden siyaseti Tayyip Erdoğan ve Ak Parti üzerinden okumayı da bırakmamız gerekiyor. O dönem bitti.” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1742929/gelecek-partisi-genel-baskan-yardimcisi-nedim-yamali-ak-parti-gemisi-batiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.