Mahmut Özer açıkladı! Müfredata yeni bir ders ekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni bir müfredat çalışması içinde olduklarını belirterek "Bu atmış olduğumuz her bir adımı birleştirecek olan ama öncelikle okul yöneticilerinden başlayıp öğretmenlerin kültür tarihiyle tanışacakları, zenginleşecekleri, düşünecekleri, tefekkür edecekleri bir alan oluşturma bağlamında önemli bir adım atacağız." dedi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 17:36
Mahmut Özer açıkladı! Müfredata yeni bir ders ekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nde Erhan Afyoncu Kütüphanesi'nin açılışına konuştu.

Yeni bir müfredat üzerinde çalıştıklarını

belirten Özer, Kültür Tarihi dersini müfredata ekleyeceklerini ifade etti.

Özer, şöyle konuştu:

"Bunu da ilk defa açıklıyorum. Kültür tarihiyle ilgili bir ders çalışmamız var. Yeni bir müfredat oluşturma çalışmamızdır. Bu atmış olduğumuz her bir adımı birleştirecek olan ama öncelikle okul yöneticilerinden başlayıp öğretmenlerin kültür tarihiyle tanışacakları, zenginleşecekleri, düşünecekleri, tefekkür edecekleri bir alan oluşturma bağlamında önemli bir adım atacağız. Onun hazırlıkları da inşallah bitmek üzere. O eğitimleri tamamladıktan sonra da müfredatımıza inşallah kültür tarihiyle ilgili bir dersimizi de kazandırmış olacağız."

" Türkiye'de mesleki eğitimde bir kırılma noktası"

En önemli adımları mesleki eğitim merkezlerinde attıklarını söyleyen Özer "Katsayı uygulamasından önce çıraklık, kalfalık, ustalıkta Türkiye'de mesleki eğitim merkezlerinde 249 bin 774 öğrenci vardı. 1998'de katsayı uygulaması girer girmez 74 bine düştü. Biz tüm adımları atmamıza rağmen ancak 159 binlere getirebildik. 25 Aralık 2021, Türkiye'de mesleki eğitimde bir kırılma noktasına, çok önemli bir tarihe tekabül eder. Çünkü o tarihte Mesleki Eğitim Kanunu'nda ciddi bir değişikliğe gittik. 3 değişiklik yaptık. 580 bin çırak, kalfa şu anda eğitim sisteminde. Hedefimiz yılın sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturmak." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1695653/mahmut-ozer-acikladi-mufredata-yeni-bir-ders-ekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.