Salman: "EYT konusu Aralık’ın sonu, Ocak başı biter”

EYT Platformu üyesi ve Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Bütün mağdur kesimlerin haklarını teslim edeceğiz” diyerek EYT’lilerden içlerini rahat tutmalarını istediğini söyledi. Salman “Ekim ayında TBMM açılır kasım-Aralık’ta EYT konusu Meclis’e gelir. Aralık’ın sonu olur, Ocak başı olur ama bu konu biter” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 15:18
Salman: "EYT konusu Aralık’ın sonu, Ocak başı biter”

Ferhat Salman Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

 EYT konusunu Ak Parti ve MHP TBMM Grupbaşkanvekilleri ile görüştüklerini ve “bu yıl çözülecek” sözü aldıklarını anlatan Salman, kendilerinin ise bunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ya da Cumhurbaşkanının ağzından duymak istediklerini belirtti.

Salman, bu yüzden Vedat Bilgin’i ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Ferhat Salman Bilgin’in görüşmedeki şu sözlerini paylaştı:

“EYT 2022 Aralık ayında TBMM’den geçer”

“Dedi  ki Meclis kapalı. Ekim ayında Meclis açılacak. Takibinde dedi taşeron kadroların olayı var. Taşeron işçilerin olayı var. Bu dosyamız hazır Meclis’e sunulacak. Ekim Kasım gibi zaten bu konu biter. Takibinde de EYT Türkiye Büyük Millet Meclisine dedi Ekimden sonra Kasım-Aralık ayında gelir Türkiye Büyük Millet Meclisinden bu konu geçer 2022 Aralık ayında dedi EYT konusu biter. Bizde bekliyoruz ki 2022 Kasım Aralık bilemediniz Ocak diyoruz 2023’ün.”

EYT Platformu üyesi ve Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, Bakan Vedat Bilgin’in EYT konusunda hiçbir ülke modelini örnek almadıklarını belirterek “Olacaksa Türkiye modeli olur” dediğini aktardı.

Staj mağdurları da haklarını istiyor

Salman, Türkiye’de 1,5 milyon staj mağduru olduğunu da ifade etti.

Bu kişilerin zorunlu staj kapsamında çalıştıkları döneme ilişkin eksik primleri tamamlayarak borçlanıp staj sürelerini emekliliklerine saydırmak istediklerinin altını çizdi.

“Staj borçlanması hakkı verin biz de devletin kasasına kaynak yaratalım dedik. 3,5 milyar dolar rakam beyan ettik.” diyen Salman Bakan Bilgin'den “Bununla ilgili çalışma yapacağız” cevabı aldıklarını anlattı.

"EYT çalışmasının kapsamı geniş tutulsun"

Hükümetin kanun çalışmasının kapsamının geniş tutulmasını isteyen Salman şunları söyledi:

“EYT konuna geldiğimiz zaman da bakan beyin söylediği Ekim ayında TBMM açılır kasım-Aralık’ta EYT konusu  Meclis’e gelir. Aralık’ın sonu olur, Ocak başı olur ama bu konu biter. Biz de diyoruz ki burada hiçbir mağdur kesim kalmadan, hiçbir mağduriyet tekrar yaratılmadan çıkacaksa kanunun sosyal politikalar açısından çok geniş bir kapsamlı bir çalışma olacaksa burada BAĞKUR tescilleri unutulmasın, emeklilikte yaşa takılanlar unutulmasın, staj mağdurları çıraklık okullarındaki mağdurlar unutulmasın, kadınlardaki doğum borçlanması, askerlik borçlanması asla unutulmasın. Yani çıkacaksa kanunun geniş kapsamlı bir çalışma olsun. Geniş kapsamlı bir çalışmaya imza atılsın istiyoruz.”

http://ankaramasasi.com/haber/1709757/salman-eyt-konusu-aralikin-sonu-ocak-basi-biter
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.