Trump: Adaylığım engellenirse "büyük problem" yaşanır

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, savcılar eliyle başkan adaylığına mani olunması durumunda Amerikan halkının buna dayanamayacağını ve büyük problem yaşanacağını söyledi.
Büşra Ünal
|
16 Eylül 2022, Cuma - 19:02
Trump: Adaylığım engellenirse "büyük problem" yaşanır

Katıldığı radyo yayınında programcı Hugh Hewitt'in sorularını cevaplayan Donald Trump, yapmadığı bir şeyle savcılar tarafından suçlanarak gelecek seçimlerde başkanlık adaylığına mani olunması olasılığı ile ilgili soruya, "Amerikan halkının buna dayanacağını sanmıyorum ama böyle bir şey olsaydı bu ülkede belki de daha önce hiç görmediğimiz sorunlar yaşardınız diye düşünüyorum." cevabını verdi.

Aynı zamanda Fox News kanalında siyaset yorumcusu ve Washington Post'ta köşe yazarı olan Hugh Hewitt'in, "sorun" ifadesinin medya tarafından "şiddeti teşvik" olarak yorumlanabileceği uyarısı üzerine Donald Trump, "Büyük sorunlar olacağını düşünüyorum. Sadece buna dayanacaklarını sanmıyorum. Bu, kışkırtmak değil. Ben sadece fikrimin ne olduğunu söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Hugh Hewitt'in "(Bir savcı isterse jambonlu sandviç hakkında suç duyurusunda bulunabilir.) şeklinde bir ifadeniz var. Suçlansanız bile başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusunu, "Suçlanmayı hayal edemiyorum. Ben yanlış bir şey yapmadım." şeklinde cevapladı.

Donald Trump, hakkındaki suçlamaların hepsinin üstesinden geldiğini, Rusya ve Mueller raporu konusunda haklı çıktığını, Rusya ile asıl "alışveriş" yapanların Demokratlar olduğunu savundu.

"Üstüne üstlük, kabul edelim, ben harika bir başkandım. En büyük vergi indirimleri, ordumuzu yeniden inşa etme, tarihin en büyük düzenleme kesintileri, tarihin açık ara en büyük istihdam rakamları arasında daha fazlasını yaptık." diyen Donald Trump, başkanlık döneminin başarılı olduğunu ileri sürdü.

http://ankaramasasi.com/haber/1785495/trump-adayligim-engellenirse-buyuk-problem-yasanir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.