Ankara’da sahte para operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kalpazanlara göz açtırmadı. Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, 49 bin sahte Türk Lirası, 9 bin 700 sahte Amerikan Doları ele geçirildi.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 11:52
 Ankara’da sahte para operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Parada Sahtecilik' suçuna yönelik operasyon gerçekleştirdi.

6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 49 bin sahte Türk Lirası, 9 bin 700 sahte Amerikan Doları ele geçirildi.

 
Piyasaya sahte para süren çetenin özellikle İstanbul ve Antalya illerinden temin ettikleri sahte Türk Lirası ve Amerikan Dolarlarını Ankara’ya getirerek dağıttıkları, ve çete üyelerinin sahte paraları AVM’lerde bulunan mağazalara, seyyar satıcılara mahalle esnafına, camilerin yardım kutularına, kurbanlık satışı yapılan hayvan pazarlarında vatandaşlara vererek alışveriş yaptıkları belirlendi.

Tıbbi maske ile yüzlerini gizlediler

Çete üyelerinin, sahte para verdikleri iş yerlerinde güvenlik kameralarına yakalanmamak için ise tıbbi maske kullanarak yüzlerini gizlemeye çalıştıkları tespit edildi. Ayrıca, sahte paraların anlaşılmaması için alışverişlerini özellikle akşam vakitlerinde, tenha yerlerde, kamerasız ortamlarda yaptıkları da belirlendi.

Paraların kontrol edilmesi riskine karşı ise destelerin başına ve sonuna birer adet gerçek para koyarak sahte paralara gerçek izlenimi veren çete, yüksek küpürlü sahte para ile cüzi miktarda alışveriş yapıp para üstü olarak gerçek para aldığı anlaşıldı. 

http://ankaramasasi.com/haber/1828049/ankarada-sahte-para-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.