Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu.
Onur Çetinkaya
|
11 Kasım 2022, Cuma - 13:59
Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu makamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.

Gündeme dair konuların ele alındığı ikilinin toplantısı 40 dakika sürdü.

Ziyaret sonrasında Ekrem İmamoğlu'na teşekkür eden Davutoğlu, İmamoğlu'nun davasına ilişkin açıklama yaptı. 

" Asla hukukun siyasallaşmasına izin vermemeliyiz"

Davutoğlu, "İade-i ziyaret borcumuzu çok tarihi, önemli bir günde, tarihi derken olumlu anlamda değil, ülkemizin itibarı açısından çok ciddi demokrasimizin ve hukukumuzun itibarı açısından ciddi bir riskin, yanlışın olma ihtimalinin olduğu bir günde ziyaret etmeyi özellikle tercih ettim. Bu bizim İstanbulumuza, demokrasimize, hukukumuza saygının bir gereğidir." diye konuştu.

Hukuku siyasetin dışında, bütün siyasetçilerin de saygı duyduğu nihai merci olarak görmek durumundayız diye konuşan Gelecek Parti lideri, "Asla hukukun siyasallaşmasına izin vermemeliyiz. Yargıya güvenin yüzde 80-90 olması bile kabul edilemez. Bir ülke gerçekten hukuk devleti olacaksa yargıya güvenin yüzde 100 tam bir mutabakatla olması lazım." ifadesini kullandı. 

Altılı masanın adayı

Altılı masanın adayına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı adayımız seçim süreci başladığında ilan edilecek, Bütün liderler buna sadık kaldılar. Şu ayda beyan edeceğiz demedik." açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1928182/ahmet-davutoglundan-ekrem-imamogluna-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.