Ankara'ya yeni hastane projeleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onkoloji Hastanesi, Dışkapı Hastanesi, Sami Ulus Çocuk Hastanesinin yıkılarak yerlerine daha modern hastanelerin yapılacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2022, Salı - 14:31
Ankara'ya yeni hastane projeleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Ankara'da bazı hastanelerin kapatılacağı iddialarına ilişkin " haksız ithamları da kabul etmiyoruz" dedi. Koca "Etlik Şehir Hastanesini açtık ama mevcut hastanelerimizi kapatmadık. Fiziksel koşulları çok kötüleşenler var, bunları yeniliyoruz.  Her birini kapatmak şöyle dursun daha modern şekilde hizmete almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

3 hastanede yenileme çalışması

Ankara'da başlayacak olan hastane yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Koca şunları söyledi:

"Projesi tamamlanmak üzere olan Onkoloji Hastanesinin yanına 600 yataklı yeni bir hastanenin yapımına en geç dört ay içinde başlıyoruz. Dışkapı Hastanesinin yıkımı yapılarak en geç dört ay içerisinde 600 yataklı olarak başlıyoruz. Sami Ulus Çocuk Hastanesinin de en geç dört ay içerisinde yıkımı yapılarak 300 yataklı olarak başlıyoruz."

Bakan Koca, sözlerini "Hani, garanti verildiği için hastaneler kapatılıyordu? Yerine daha büyük hastaneler yapıyoruz." ifadeleriyle tamamladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2001092/ankaraya-yeni-hastane-projeleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.