Tayip Temel: "Altılı masaya açtığımız kredinin sonuna geliniyor"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, altılı masaya yönelik eleştirilerini yöneltirken açtıkları kredinin sonuna geldiklerini söyledi. Temel, masanın adayının kim olacağının önemli olmadığını, tavır ve tutumların siyasi gelişmeleri belirleyeceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
09 Ocak 2023, Pazartesi - 11:20
 Tayip Temel: "Altılı masaya açtığımız kredinin sonuna geliniyor"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel,  Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'nin kendi adayını çıkarma kararını değerlendiren Temel " Biz mevcut belirsizlikte adayımızı Emek ve Özgürlük İttifakı ile tartışmaya başladık. Bu tartışma mevcut tıkanıklık karşısında örgütsel, siyasal ve toplumsal tedbirdir” ifadelerini kullandı.

"Hala tartışmaya açığız"

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın açıklamasında iki temel vurgu olduğunu söyleyen Temel, “Tercihimiz ortak adaydan yanadır ancak gelişmeler, ortaya çıkacak profiller gözetildiğinde, adayımızı çıkarma seçeceğimiz tartışmaya açılmıştır. Pervin Hanım ikincisinin altını çizmiştir. Emek ve Özgürlük İttifakı ise ikisini aynı tonda değerlendirmiştir” ifadelerini kullandı.

Hala tartışmaya her yönüyle açık olduklarını belirten Temel, “HDP hiçbir zaman kendisini bağlayacak, demokrasi güçlerini zora sokacak ya da faşizmin kurumsallaşmasına neden olacak bir tutuma girmedi” dedi.

"İsimlerle uğraşmıyoruz"

“HDP’nin altılı masanın adayını bekleyerek, Kılıçdaroğlu ya da İmamoğlu olması halinde destekleyecekleri” beklentisiyle ilgili, "Hayır, bu kişilere endeksli değil. Altılı masanın tutumuna ve tavrına bağlı gelişecek bir şey. İsimlerle uğraşmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Temel, altılı masanın HDP’nin hesaplarına bloke konmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamasının konuyla “zerre kadar ilgisi olmadığını” söyledi. Temel, “Mesele şu: Bir Allah'ın kulu çıkıp demiyor, demokrasi güçlerini ve muhalefeti bir araya getirecek hamleyi, arkadaşım, niye yapmıyorsunuz? Niye bu cesareti göstermiyorsunuz? Niye bu basiretsizliği sürdürüyorsunuz… demiyor kimse. HDP kendi adayını açıklama özgürlüğüne sahiptir. Emek ve Özgürlük İttifakı, tutumunu resmi şekilde deklare etti” diye konuştu.

"İttifak son derece ürkek"

Altılı masadan bekledikleri hamleyi görmedikleri görüşünü “Hiç. Sıfır” diyerek doğrulayan Temel, “İttifak son derece ürkek. Erdoğan’ın çizdiği alanda top oynayan, muhalefetin yarısının maruz kaldığı acımasız politikalara duyarsız ve ilgisiz bir durumda” eleştirisi getirdi.

"Limitsiz kredinin sonuna geliniyor"

“Altılı masaya açtığımız limitsiz kredinin sonuna geliniyor” diyen Temel, “Ve hiç kimse bizi şu aymazlık içerisinde değerlendirmemeli: Erdoğan’a yarar mı? Erdoğan’ın değirmenine su taşır mı? Öyle bir şey yok. Erdoğan, HDP’nin boğazına dayamış bıçağı, tasfiye politikası yürütürken, O’nu güçlendirecek siyaset içinde olmayız. Ama Erdoğancıklara da izin vermeyiz” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2050093/tayip-temel-altili-masaya-actigimiz-kredinin-sonuna-geliniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.