Gültekin Uysal: “Bir siyasi partinin yöneticileri biz sırtımızı dağa dayadık diyemez”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisinin de ziyaret ettiği Diyarbakır annelerinin “HDP eliyle bizim çocuklarımız dağa kaçırıldı” dediğini belirterek, “HDP’nin buna cevap verme sorumluluğu var. Aileleri ikna etme sorumluluğu var. Yani bir siyasi partinin yöneticileri biz sırtımızı dağa dayadık diyemez. Bunu doğru bulmam, hiçbir şekilde de kabul etmem, çok net çizgiyi çiziyorum” ifadesini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ocak 2023, Çarşamba - 15:35
Gültekin Uysal: “Bir siyasi partinin yöneticileri biz sırtımızı dağa dayadık diyemez”

Gültekin Uysal, Ankara Masası Gündem özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Gültekin Uysal, HDP ile ilgili değerlendirmede bulunurken demokrasilerin en zor sınavının terörle mücadele olduğunun altını çizdi.

“Eline mektup verip Kandil’e gönderirken HDP meşru ama seni başkan yaptırtmayacağız dediğinde gayrimeşru”

“Net çizgiyi çok net çizmek lazım, demokrasileri zehirleyecek en önemli unsur terördür, terörist organizasyonlardır” diyen Uysal, “ Birey olarak, siyasetçi olarak bu net çizgiyi çizmeliyiz. Türkiye’de şöyle bir hal var; duruma, şartlara, zamana, iktidara uzaklığına yakınlığına, Sayın Erdoğan’a uzaklığına yakınlığına, Sayın Erdoğan’ın değirmenine su taşıyıp taşımadığına göre değişen tanımlamalar var. Kanunların uygulamaları var, anayasanın uygulamaları var. Neyi kastediyorum? Eline mektup verip Kandil’e, eline mektup verip İmralı’ya gönderirken HDP meşru ama seni başkan yaptırtmayacağız dediğinde gayrimeşru” şeklinde konuştu.

Gültekin Uysal şöyle devam etti:

“HDP’nin Diyarbakır annelerine cevap verme ve ikna etme sorumluluğu var”

“ Ama bu çizgiyi de aşarak biz, 6 Ocak 2021 tarihinde Diyarbakır annelerini ziyaret ettik. Orada da açık söylüyorum, orada anneler ve babalar diyor ki; HDP eliyle bizim çocuklarımız dağa kaçırıldı. HDP’nin buna cevap verme sorumluluğu var. Aileleri ikna etme sorumluluğu var.”

“Bir siyasi partinin yöneticileri biz sırtımızı dağa dayadık diyemez”

“ Yani bir siyasi partinin yöneticileri biz sırtımızı dağa dayadık diyemez. Bunu doğru bulmam, hiçbir şekilde de kabul etmem, çok net çizgiyi çiziyorum. Bugün demokrasilerin tahammül sınırları, Türk demokrasisi de HDP’ye müthiş bir alan açmıştır. HDP bunu keşke farklı türlü kullanabilseydi.”

http://ankaramasasi.com/haber/2054053/gultekin-uysal-bir-siyasi-partinin-yoneticileri-biz-sirtimizi-daga-dayadik-diyemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.