Kürşad Şahin'den 'güçlü ve özgür bir sivil toplum' mesajı

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, sendikaların iktidarla arasındaki mesafeyi koruması ve temsil ettiği milyonların hakkını savunmasının şart olduğunu söyledi. Şahin, “şaibeli enflasyon rakamlarıyla emeklinin ve memurun alın terini çalanları alkışlayan bir sivil toplum yönetimini Türkiye unutmayacaktır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ocak 2023, Perşembe - 15:30
Kürşad Şahin'den 'güçlü ve özgür bir sivil toplum' mesajı

Muhammed Kürşad Şahin, memur ve emeklilere yüzde 30 zammın yasalaşması sonrası yaptığı açıklamada, bu süreçte yaşananları unutturmayacaklarını vurguladı.

Özellikle memur ve emeklinin haklarını korumakla yükümlü olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın adeta danışıklı dövüşün parçası haline geldiğine savunan Şahin, “Bir sendika başkanının memur ve emekliye yapılan zammın bir günde yüzde 5 artırılması sırasında yaşanan siyasi tiyatronun parçası olması sivil toplum adına üzücüdür ve ibret vericidir” değerlendirmesinde bulundu.

Muhammed Kürşad Şahin, toplumda Memur-Sen’in memur ve emekliden çok hükümetin çıkarlarını temsil ettiği kanaatinin hakim olduğuna işaret etti.

Bu iktidarın ilk seçimde gideceğinin altını çizen  Şahin, altılı masadaki paydaşların ilk yapacakları işlerden birisinin memur ve emeklinin gasp edilen haklarını telafi etmek olacağının altını çizdi.

Şahin, yeni dönemde güçlü, özgür ve temsil kabiliyeti yüksek bir sivil toplum örgütlenmesinin önünü açacaklarını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2055177/kursad-sahinden-guclu-ve-ozgur-bir-sivil-toplum-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.