Dönmez," Avrupa'ya gaz sevkiyatı yapabiliriz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dünyada bir de enerji krizi yaşandığını kaydedip, "Eğer taraflar kabul ederse enerji krizinin aşılması konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmaz üzere yapıcı bir rol üstlenebiliriz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
27 Ocak 2023, Cuma - 12:11
 Dönmez," Avrupa'ya gaz sevkiyatı yapabiliriz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Enerji alanında da Türkiye’nin artan talebini karşılamak için ciddi yatırımların yapıldığını söyleyen Dönmez,"20 yıl öncesine gittiğimizde Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülkeydi ve günlük 3-4 saat elektrik kesintisi olan bir ülkeydi. Doğal gaz sadece 5 büyükşehirde vardı. Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var. Ülkenin yüzde 80’i doğal gaza ulaşır hale geldi. Elektrikte o kesintili sıkıntılı dönemi geride bıraktık. Bunu yaparken hem enerji arz güvenliğini sağladık hem de enerji dönüşümünü sağladık." dedi.

" Avrupa'ya gaz sevkiyatı yapabiliriz"

Bakan Fatih Dönmez, dünyada bir de enerji krizi yaşandığını kaydedip, "Eğer taraflar kabul ederse enerji krizinin aşılması konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmaz üzere yapıcı bir rol üstlenebiliriz" ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez, "5 LNG terminalimizin bir kısmı özellikle yaz aylarında müsait. Talep ettiği takdirde Avrupalı ülkelerine bu terminalleri kullanmak suretiyle kendilerine gaz sevkiyatı yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2064293/donmez-avrupaya-gaz-sevkiyati-yapabiliriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.