İyi Partili ismin Kahramanmaraş depremi uyarıları sosyal medyada gündem oldu

Önceki dönem İyi Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ahmet Çubukel’in 3 Ağustos 2022’de olası depreme karşı uyarıları ortaya çıktı.Çubukel, "Deprem kapımızda değil, ayaklarımızın altında. Kahramanmaraş'ta keşfedilen 2 büyük fay hattı üzerinden 2 büyük deprem bekleniyor! 7.0 şiddetinin üstünde deprem bekliyoruz. Depreme hazır değiliz!" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Şubat 2023, Cuma - 14:26
İyi Partili ismin Kahramanmaraş depremi uyarıları sosyal medyada gündem oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı.

Depremin ardından sosyal medyada geçmişte deprem riskine karşı yapılan uyarılar paylaşılıyor.

Bu çerçevede, İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'in geçen yıl Ağustos ayındaki konuşması gündem oldu.

Çubukel’in 3 Ağustos 2022'de yaptığı basın açıklamasının görüntülerini İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu paylaştı.

O açıklamada Çubukel, “Depremi her gün yaşıyoruz. Her gün hissediyoruz. Her gün daha da korkmaya başladık. Her gün Kahramanmaraşlılar olarak daha da paniklemeye başladık. Bu paniğin karşısında ne yapacağımızı nasıl bir yol izleyeceğimizi maalesef bilmiyoruz.” Dedi.

Ahmet Çubukel depreme ilişkin o dönem şu değerlendirmelerde bulundu:

“Deprem artık kapımızda değil. Deprem ayaklarımızın tam altında”

“ Kıymetli yöneticilere buradan sesleniyoruz. Bakın deprem artık kapımızda değil. Deprem ayaklarımızın tam altında. Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kahramanmaraş’ta 2011 yılında keşfedilen 2 fay hattı üzerinden 2 büyük deprem bekleniyor. Bunu uzmanlar her platformda açık açık söylüyor. Diyorlar ki 2 tane büyük fay hattı var. Kahramanmaraş’ta 500 yıldır, 600 yıldır bu 2 fay hattında deprem olmadı.  Çok fazla enerji birikti. Bu nedenle 7 şiddetinin üzerinde bakın yanlış duymuyorsunuz 7 şiddetinin üzerinde bir deprem bekliyoruz diyorlar.”

“Kahramanmaraşlı depreme hazır değil”

“ Biz de buna istinaden bilim adamlarının söylemiş olduğunu sayın valimiz başta olmak üzere Kahramanmaraş'ımızın büyükşehir belediye başkanına, kıymetli belediyelerimize, AFAD bölge müdürlüğümüze AFAD çalışanlarımıza ve Kahramanmaraş'ımızın alt yapısından sorumlu her kimse onlara, her bir sivil toplum kuruluşuna, her bir siyasi parti mensuplarına buradan sesleniyoruz. Kahramanmaraşlı depreme hazır değil. Kahramanmaraş olarak bizler depreme hazır değiliz.”

“Kahramanmaraş’ın bir risk analiz planı var mı? Varsa bunu kimler biliyor?”

“ Daha geçen yıl Elazığ depremini yaşadık 5 buçuk şiddetinde. Ve biz o depremde Kahramanmaraşlı olarak hep beraber aynı anda araçlarımıza, sokağa indik. Hiç kimse bir adım ilerleyemedi. Herkes evinin önünde durmak zorunda kaldı. Yanımızdaki koca koca binaların yanında mahsur kaldık. Ve biz yetkililere buradan sesleniyoruz. Kahramanmaraş’ın bir risk analiz planı var mı? Varsa bunu kimler biliyor? Sadece Kahramanmaraş’taki 10-15 kişinin bilmesi yetmez.”

http://ankaramasasi.com/haber/2068190/iyi-partili-ismin-kahramanmaras-depremi-uyarilari-sosyal-medyada-gundem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.