Altındağ Belediyesinden deprem bölgesine prefabrik ev!

Altındağ Belediyesi, depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik bölgeye prefabrik ev desteğinde bulundu.
Ecem Çetin
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 13:22
Altındağ Belediyesinden deprem bölgesine prefabrik ev!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Deprem bölgesine ilk günden itibaren yardım eli uzatan Altındağ Belediyesi, gönderdiği 157 personel, 41 iş makinesi, 4 aşevi ve 4 ihtiyaç temin noktasının ardından depremzedeler içinde harekete geçti. 

Belediye ekipleri, deprem bölgesi için prefabrik ev yapımına başladı.

"Barınma ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi gerekiyor"

Deprem bölgesinde barınma ihtiyacının şu anda en önemli ihtiyaç olduğunu vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Deprem mağdurlarımız yeni hayatlarına başlayana kadar, barınma ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi gerekiyor" dedi. 

Bölgede havaların soğuk olmasından dolayı şartların çok zor olduğunu belirten Asım Balcı, devletin kurduğu  çadırkentlerle ve konteynerkentlerle vatandaşın her zaman yanında olduğunu aktardı. 

"Biraz olsun içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize"

"Biz de bu  çabaya destek vermek istedik" diyen Balcı, şöyle devam etti: 

"Buradaki ekiplerimiz içinde mutfağı, banyosu, tuvaleti bulunan, ısıtması kolay, 1 ailenin rahatça barınabileceği prefabrik evler yapıyor. Evler tamamlanınca deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. Vatandaşlarımıza alışık oldukları sıcak yuvalarını unutturamayız elbette ama, biraz olsun içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize…" 

http://ankaramasasi.com/haber/2069241/altindag-belediyesinden-deprem-bolgesine-prefabrik-ev
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.