Altındağ Belediyesinden depremzede çocuklar için tiyatro oyunu!

Altındağ Belediyesi, depremzede çocuklara moral olabilmesi için 'Oynasın da büyüsün’ adlı tiyatro oyunu düzenledi.
Ecem Çetin
|
18 Şubat 2023, Cumartesi - 17:25
Altındağ Belediyesinden depremzede çocuklar için tiyatro oyunu!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran şiddetli depremler sonrası yaraları sarmaya devam eden Altındağ Belediyesi, Ankara'ya gelen depremzede çocuklar için 'Oynasın da büyüsün' isimli tiyatro oyunu düzenledi. 

Altındağ Belediyesi Yıldıztepe Kütüphanesinde oynanan çocuk tiyatrosu depremzede çocuklara moral oldu.

" Yaşamış oldukları stresi bir an olsun sildiler. Ne kadar mutlu olduklarını gördük"

Depremzede ailelerini ve çocukları ağırladıklarını belirten Tiyatro yönetmeni İshak İkincitekül, 'Oynasın da büyüsün' adlı çocuk oyunumuzu sergiledik onlara. 11 şehirden insan vardı bugün. Çocukların psikolojilerinin yerine gelmesi için en önemli şeylerden bir tanesi oyun oynamak. Çocuk her hâlükarda oyun oynar çünkü o kendini ifade etme şeklidir. Oyunumuzun konusu da bunu anlatıyor. Onlarla güzel bir etkinlik yaptık. Çocuklar bir araya geldiler. Yaşamış oldukları stresi bir an olsun sildiler. Ne kadar mutlu olduklarını gördük” dedi.

"Moral ekibi olarak   tüm illeri de gezmeyi düşünüyoruz"

Tiyatro oyuncusu Hürkan Batun Dönmez, gönüllü olarak deprem bölgesinden gelen depremzedelere oyun oynadıklarını ifade ederek," Kahramanmaraş’tan başlayarak Altındağ Belediyesinin moral ekibi olarak onları ziyaret etmeyi, tüm illeri de gezmeyi düşünüyoruz. Bizim için çok değerli bir etkinlikti bu. Onların gözündeki ışıltıyı görüyor olmak bizi çok etkiledi” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2070225/altindag-belediyesinden-depremzede-cocuklar-icin-tiyatro-oyunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.