Kemal Kılıçdaroğlu: "Akılla mantıkla bağdaşır yönü yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu deprem felaketinin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarına ilişkin "Seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü yok" dedi.
Ankara Masası
|
17 Şubat 2023, Cuma - 12:10
Kemal Kılıçdaroğlu: "Akılla mantıkla bağdaşır yönü yok"

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ilde etkili oldu. Depremden yaklaşık olarak 15 milyon insan etkilendi.

Yaşanan felaketin ardından 14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin ertelenebileceği tartışılmaya başlandı.

Konuya ilişkin konuşan C HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha seçimlerin ertelenmesine karşı çıktı.

"Ortada savaş yok"

 Kılıçdaroğlu, Saygı Öztürk'e verdiği röportajda "Şimdi Anayasa açık ve ortadayken yani açık hüküm varken 'savaş halinde bile seçimlerin ertelenmesine ancak TBMM karar verebilir' derken, ortada savaş yok. Artık 21. yüzyıldayız seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü yok. Bunun ortaya atılmasının Erdoğan'ın, 'Bana bir yıl daha zaman verin' söyleminden mi kaynaklandığını da doğrusunu isterseniz tam olarak anlamak mümkün değil. Kendisine bu ülke 20 yıl verdi. Artık 20 yıl sonunda ülkenin geldiği hal meydanda" dedi.

"Anayasalar kutsal metinler değillerdir, hukuki metinlerdir"

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da seçimlerin ertelenmesi çağrısında bulunurken "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır: Evet, bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değillerdir, hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir." ifadelerini kullanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2069827/kemal-kilicdaroglu-akilla-mantikla-bagdasir-yonu-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.