Ahmet Davuotoğlu: 'Seçimlerin ertelenmesi sivil darbedir'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin "Çok zor felaket günlerinden geçiyoruz. Ama anayasayı ilga etmek pahasına seçimlerin ertelenmesi bir sivil darbe niteliği taşır." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
21 Şubat 2023, Salı - 13:23
Ahmet Davuotoğlu: 'Seçimlerin ertelenmesi sivil darbedir'

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremden 15 milyona yakın vatandaş etkilendi.

Yaşanan felaketin ardından 14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin ertelenmesi tartışılmaya başlandı.

Tartışmalara ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da açıklamalarda bulundu.

"Sivil darbe niteliği taşır"

Davutoğlu "Bakın açık ve net söylüyorum, çok zor felaket günlerinden geçiyoruz. Hep beraber omur omuza vereceğiz. Ama anayasayı ilga etmek pahasına seçimlerin ertelenmesi bir sivil darbe niteliği taşır." dedi.

"Savaş şartları içinde seçim yapmış bir milletiz"

Tarihten örnekler veren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Osmanlı döneminde 1877’den bugüne en zor şartlarda bile Türkiye seçimini yaptı. 1914’te 1. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde seçim yapıldı Türkiye’de. 1912’de Balkan Savaşı’ndan önce seçim yapıldı. 1919’da seçim yapıldı, Ankara Meclisi’nin sonra oluşmasını sağlayan seçim 1919’da yapıldı. Yani savaş şartları içinde seçim yapmış bir milletiz. Zor zamanlarda da yapıldı."

Bülent Arınç gündeme getirmişti

Ankara Masası'na konuk olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç seçim için 3 seçeneği ön gördüğü belirterek "birincisi seçimlerin ertelenmesi, ikincisi seçimlerin kasımda yapılması, üçüncüsü de tüm siyasi partilerin anlaşabileceği bir tarihte yapılması" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, YSK'nın seçimleri erteleme yetkisi olduğunu iddia etmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2070747/ahmet-davuotoglu-secimlerin-ertelenmesi-sivil-darbedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.