Mustafa Destici: ''Seçim ilk turda Cumhur İttifakı'nın lehine biter''

BBP Lideri Mustafa Destici, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçime ilişkin "Cumhur İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanacak güçtedir. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak düşüncemiz duruşumuz belli zaten. Biz Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, sayın Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
05 Mart 2023, Pazar - 16:40
Mustafa Destici: ''Seçim ilk turda Cumhur İttifakı'nın lehine biter''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlere ilişkin Destici, "Bu süreci de siyasi istismar konusu yapan ya da acılarımızın üzerinde devlet düşmanlığı, yaygarası yapan, milleti devlete karşı kışkırtarak düşman yapmaya çalışan hainlere de, terör örgütlerinin uzantılarına da bir kere daha lanet olsun diyorum." ifadelerini kullandı. 

"HDP'nin de kapısını çalacak ve onu da masaya davet edecek"

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sofra büyümek zorunda, bunu kimse durduramaz" sözlerine ilişkin, "Peki kimi davet edecek, kimi oturtacak, ziyaretlerine baktığında bunu görüyoruz. Depremde açıkça devlet düşmanlığı yapmış, 'Bu devlete düşman olmak gerekir' diyen sözde milletvekili ama terörist olan insanları ya da partilerini davet ediyor. Yarın eğer masadan adaylığı resmi olarak açıklandığında göreceğiz ki; PKK'nın siyasi şubesi HDP'nin de kapısını çalacak ve onu da masaya davet edecek." dedi. 

"Yarını görmek gerekir"

Destici, şöyle devam etti: 

"Bizim karşımızda bulunan Millet İttifakı ya da 6'lı masada bir takım gelişmeler yaşandı. Masa daha önce 6-1'di. Şu anda gördüğümüz kadarıyla, eğer bundan sonra bir dönüşü olmazsa ki olmayacak gibi gözüküyor yüksek ihtimalle. Ama siyasette bazılarının dediği gibi 24 saat uzun bir süre. Toplantı yarın olduğu için bu gelişmelerin yaşanacağı da çok kişi tarafından beklenmiyordu. Dolayısıyla da yarını görmek gerekir diye düşünüyoruz"

Mustafa Destici, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

BBP Lideri Ankara Masası'nın, "6'lı masadan ayrılan Meral Akşener'i Cumhur İttifakı'na davet ettiniz. İYİ Parti'den bu çağrıya bir yanıt geldi mi? Partiden herhangi bir isimle görüşmeniz oldu mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"6'lı masa İYİ Parti'siz yoluna devam edeceği açıklarsa Cumhur İttifakı'na daveti etik olur"

"Bende, partimde İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmasından, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmesinden memnuniyet duyacağımızı ifade ettim. Aynı düşüncedeyim. Bu konu üzerinde İYİ Parti'den herhangi birisiyle bir görüşmemiz olmadı. Zaten bu aşamada olması da siyasi etiğe uygun olmaz. Ne zaman görüşülebilir? Yarın, 6'lı masa ya da 5'li masa açıklamasını yapar artık İYİ Parti'siz yoluna devam edeceğini açıklar. Ve cumhurbaşkanı adayını da ilan ederse, hem İYİ Parti'nin diğer partilerle görüşmesi etik olur hem de bizim gibi siyasi partilerinde onlarla görüşmesi ya da Cumhur İttifakı'na daveti etik olur. "

"6'lı masada yaşanan bu süreç biraz Ersan hocayı heyecanlandırmış"

Mustafa Destici, yine Ankara Masası'nın İYİ Parti'nin kabul etmesi halinde cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan ve genel merkezde genel başkan Meral Akşener ile görüşecek olan hukukçu Ersan Şen'le ilgili soruya, " "Ersan Şen hoca, uzun zamandır cumhurbaşkanı aday adayı gibi çalışıyordu. 6'lı masada yaşanan bu süreç biraz Ersan hocayı heyecanlandırmış gibi gözüküyor. Tabi Meral hanımla görüşme yapacakları açıklandı. " değerlendirmesinde bulundu.

"Seçim ilk turda Cumhur İttifakı'nın lehine biter"

Ankara Masası'nın seçime ilişkin sorusuna Destici, "Seçim ilk turda Cumhur İttifakı'nın lehine biter. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak düşüncemiz duruşumuz belli zaten. Biz Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, sayın Recep Tayyip Erdoğan. Cumhur İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanacak güçtedir. Halk desteğine sahiptir" şeklinde konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/2074002/mustafa-destici-secim-ilk-turda-cumhur-ittifakinin-lehine-biter
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.