MHP'den Meral Akşener açıklaması

Cumhuriyet'e konuşan MHP kurmayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kapılarının kapalı olduğunu söyledi. MHP'li isimler İYİ Parti'ye geçen ve pişmanlık duyan ülkücülere ise kapılarının açık olduğunu aktardı.
Ankara Masası
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 11:04
MHP'den Meral Akşener açıklaması

Altılı masanın son toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan kalktığını duyurdu.

Akşener dün yaptığı açıklamalarda ise masada aday konusunda bir tartışma yaşandığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenerek ayağa kalktığını söyledi.

Akşener, masadan kalkarken yeni ittifak tartışmaları yaşanmaya başlandı. 

Akıllara 'İyi Parti Cumhur İttifakı’na mı katılacak?' sorusu geldi. Tartışmalara ilişkin konuşan MHP'li isimler Akşener'e kapıları kapattı.

"Üülkücü kardeşlerimiz arasına ‘nifak soktu’"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; MHP’li kurmaylar şunları söyledi:

“Akşener bizi şaşırtmadı. Siyasete DYP’de başladı. İstifa ederek AKP’nin kuruluş aşamasında yer aldı. Kısa bir süre sonra ‘milli görüş çizgisini devam ettirdiğini’ öne sürerek istifa etti ve MHP’ye katıldı. MHP’nin genel başkanı olmak istedi. 7 Haziran 2015’teki seçimleri bahane ederek MHP’yi bölme girişiminde bulundu. ‘Tarlada kurultay’ yaptı. MHP içindeki ülkücü kardeşlerimiz arasına ‘nifak soktu’. Şimdi de aynı tavrı CHP ve Altılı Masal'da gösteriyor. Siyasi çizgisi bu kadar zikzaklarla dolu bir ismi MHP neden kabul etsin? Her şeyden önce Akşener, siyasi olarak tükenmiştir. Kendi seçmenini de yanıltmış ve güvenini kaybetmiştir. Biz, bir kere satan her zaman satar diyoruz. Bizim siyaseten kırıkları olan parti ve genel başkanı ile işimiz olmaz.” 

"Ülkücülere kapımız açık"

MHP'li isimler partilerinden ayrılarak İYİ Parti'ye geçen ülkücülere ise kapılarının açık olduğunu bildirdi. Kurmaylar, “Akşener’in ittifakta yer almasına gerek yok. Akşener’in son hamlesini gören samimi ülkücüler zaten partimize dönüyorlar” değerlendirmesini yapıyor. 

http://ankaramasasi.com/haber/2074099/mhpden-meral-aksener-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.