Asker kışladan geç çıkarıldı iddialarına Akar'dan yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar deprem sonrasında askerin kışladan geç çıkarıldığı iddiasına dair açıklama yaptı. Cumhurbaşkanına rapor verdik diyen Akar, deprem günü TSK'nın hazır olduğunu söyledi.
Onur Çetinkaya
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 11:29
Asker kışladan geç çıkarıldı iddialarına Akar'dan yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem sonrasında yaşananlara, sınır ötesi terör operasyonları, diplomatik ve askeri ilişkilere değindi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası en çok konuşulan konulardan birisi de askerin kışladan geç çıkarıldığı iddiasıydı. Akar bu konuya açıklık getirdi. 

"6 Şubat’ta TSK hazır hale geldi"

Bakan Akar, afetin ilk anlarından itibaren bölge ve çevre illerdeki tüm personelin yönlendirildiğini söyledi. 

Depremin hemen ardından durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor verildiğini ifade eden Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin deprem saatinden itibaren hazır hale geldiğini söyledi. 

İncirlik üssünün yardım ve dağıtım için toplanma alanı olarak kullanıldığını Bakan Akar ,65 uçak, 71 helikopter İHA ve SİHA'lar aktif görev aldı dedi.

Sınır ötesi ve dış ilişkilerde son durum 

Terör operasyonları ve ülkelerle ilişkilere yönelik konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonlarının sürdüğünü belirtti.

Bakan Akar, F-35'lerle ilgili ise, ''Hukuka aykırı şekilde F-35 programının dışına çıkarıldık. Önümüzdeki iştiraler devam edecek. Sonuçları takip edeceğiz'' dedi.

Deprem sonrası Yunanistan ile ılımlı ilişkiye değinen Akar," Yunanistan'la olumlu ve yapıcı görüşmeler yapıyoruz. Diyalogdan yana olduğumuzu kendilerine söyledik. Yunanistan'da tren kazası oldu, üzüntülerimizi ilettik. İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yollarla sorunlara çözüm bulunmasını temenni ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Kaç Suriyeli geri göç etti ?

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar depremin ardından ülkelerine göç eden Suriyeli vatandaşların sayısını açıkladı.Bakan Hulusi Akar, 55 bin Suriyeli'nin ülkesine geri döndüğünü belirtti. 

http://ankaramasasi.com/haber/2074749/asker-kisladan-gec-cikarildi-iddialarina-akardan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.