Soylu can kaybını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Soylu, depremler nedeniyle 48 bin 448 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 12:24
Soylu can kaybını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından çalışmaları takip ettiği Malatya'da açıklamalarda bulundu.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde   Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile kameralar karşısına geçen Soylu, son duruma ilişkin bilgi verdi.

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı, "Şu ana kadar kurulumu biten konteyner alan sayısı 239'da 23. Kurulumu biten konteyner sayısı ise 21 bin. Konteynerde barınmaya başlayan kişi sayısı ise 85 bin oldu." dedi.

Can kaybında artış 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 48 bin 448 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 6 bin 660'ının yabancı uyruklu olduğunu duyurdu.

AFAD iddialarına yanıt 

Dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Süleyman Soylu, "AFAD, vatandaştan vinç parası aldı iddiasında bulunuldu. Vatandaşımıza sen evini yık diyen bir talimatımız yok. Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2074955/soylu-can-kaybini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.