Ali Babacan ''Bize anlamlı gelmiyor. Anlaşmışız, bitmiş''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda dile getirdiği önerisine ilişkin konuşan Ali Babacan, "Fikri, masada hiç tartışmadık. Kendi aralarında konuşulmuş olabilir. Bize anlamlı gelmiyor. Anlaşmışız, bitmiş" şeklinde konuştu.
Ecem Çetin
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 11:52
Ali Babacan ''Bize anlamlı gelmiyor. Anlaşmışız, bitmiş''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında, Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Babacan, geçtiğimiz günlerde bir televizyon yayınında "Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik." açıklamasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın  sözlerini değerlendirdi. 

Fikrin pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıdan önce konuşulmuş olabileceğini söyleyen Babacan, böyle bir fikrin masaya hiç gelmediğini aktardı. 

"Masada hiç tartışmadık"

Ali Babacan, "Biz masaya oturduğumuzda masaya gelen öneri, iki belediye başkanının da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı bir formülasyon olarak masaya geldi. Biz onu masada hiç tartışmadık. O fikir kendi aralarında konuşulmuş olabilir." dedi. 

"İmzaları geri sarmaya başlarsak, bu kazak sökülür"

Önerilen fikrin kendilerine anlamlı gelmediğini ifade eden DEVA Partisi Lideri, şunları söyledi;

"Anlaşmışız, bitmiş. Uzlaşı sisteminde imzayı atarsınız ileri gidersiniz. Geri geri gitmeye başladığınızda o zaman, eskiden annelerimiz kazak örerdi ya ondan sonra ipi çekersiniz sökülür, yani imzaları geri sarmaya başlarsak, bu kazak sökülür. Çünkü, biz bunları öre öre geldik bugüne kadar. Şimdi bunu tekrar şu kadarını örelim, şu kadarını sökelim öyle bir şey olmaz. Hiç bir yerde olmaz. Mutabakatla çalışan hiç bir yapıda banttı geriye sarmazsınız hep ileri gidersiniz"

http://ankaramasasi.com/haber/2076074/ali-babacan-bize-anlamli-gelmiyor-anlasmisiz-bitmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.