Yavuz, "Cumhurbaşkanı Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs seçimlerini ve ittifakı değerlendi. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilerek Cumhur İttifakı'na katılan Fatih Erbakan ve Yeniden Refah Partisi hakkında konuşan Yavuz. 6284 sayılı kanunda anlaşıldı mı? sorusuna yanıt verdi.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 12:22
Yavuz, "Cumhurbaşkanı Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edecek"

Türkiye 47 gün kalan seçime adım adım yaklaşıyor. 14 Mayıs'ta açılacak sandıklar yeni cumhurbaşkanı ve milletvekillerini ilan edecek. 

Seçimler öncesinde ittifaklar ve cumhurbaşkanı adayları arasında yoğun bir tempo yaşandı.

Cumhur İttifakı'nda HÜDAPAR'ın ittifaka dışarıdan destek vermesi sonrası gözler bir anda Yeniden Refah Partisi'ne çevrildi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için imza maratonuna giren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan önce ittifaka katıldıklarını ardından da adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nda yaşanan hareketli anlar sonrası süreçte neler olduğunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz katıldığı programda anlattı.

6284 sayılı kanunda anlaşıldı mı? 

Yeniden Refah Partisi ile önceki görüşmelerde 6284 sayılı kanun konusunda anlaşılamadığı öne sürülmüştü.

İttifaka katılım sonrasında iki partinin görüşmesini değerlendiren Yavuz, "Kadın haklarına ilişkin Yeniden Refah Partisi'nin anormal bir teklifi olmadı. Haksızlık edemem, haklarını yiyemem. Bizim de olmadı, olamaz. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok titizdir" açıklamasını yaptı.

Ortak liste ve vekil sayısı 

İttifaka katılan partilerle seçime ortak liste üzerinden gidilip gidilmeyeceğine dair konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı,  Masaya oturduğumuz birinci gün bir araya geldik. Yeniden Refah Partisi biz logomuzla seçime girmek istiyoruz dedi. Biz de "bu iş böyle olmasa daha iyi olmaz mı" dedik. Hayır dediler. Biz de "hay hay" dedik." ifadelerine yer verdi.

Yavuz HÜDAPAR ile ilgili ise, " Biz HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Bizim listemizden yer vereceğiz. Karşılıklı uzlaşı içinde, bazı illerde net kazanabilecekleri yerlerden olmak üzere bir listede hızlıca anlaştık. "şeklinde konuştu.

 "Cumhurbaşkanı Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edecek"

Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmasında sonra yaşanabilecek ziyareti paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edeceğini ancak tarihinin belli olmadığı söyledi. 

Son olarak AK Parti'nin yaptığı ankete hakkında konuşan Yavuz,  "Ekibimizin yaptığı son ankete göre Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 53. AK Parti'nin oyu da yüzde 41'i geçiyor." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076620/yavuz-cumhurbaskani-yeniden-refah-partisini-ziyaret-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.