TBMM Başkanı’ndan Fransa’ya “PKK” tepkisi

PKK/YPG'lilerin Fransa Senatosunda ağırlanmasına tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa’nın bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantılarıyla açıkça saf tuttuklarını tüm dünyaya bir parlamenteri eliyle gösterdiğini belirterek, Fransa’dan insanlığa, hukuka ve modern güvenilir bir devlet olmanın gereklerine uygun hareket etmesini beklediklerini ifade etti.
Mevlüt Peker
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 19:53
TBMM Başkanı’ndan Fransa’ya “PKK” tepkisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bölücü terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanarak teröristlere madalya verilmesine tepki gösterdi.

Mustafa Şentop, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanmasının çok vahim olmakla beraber şaşırtıcı olmadığını belirtti. 

TBMM Başkanı Şentop, Fransa'nın daha önce terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütleriyle açık veya üstü örtülü şekilde ilişki kurmasına şahit olunduğunu hatırlatarak, "Meclis Başkanı olarak ifade etmeliyim ki bir ülkenin parlamentosunun, terör örgütü mensuplarına ev sahipliği yapması, o kurumun itibarını zayıflatır. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantılarıyla açıkça saf tuttuklarını tüm dünyaya bir parlamenter eliyle gösteren Fransa'dan, hukuka, insanlığa ve modern güvenilir bir devlet olmanın gereklerine uygun hareket etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2076682/tbmm-baskanindan-fransaya-pkk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.