Sahte doktor Ayşe'nin hedefi tıp okumak, " Başvuru yaptım, sınavı bekliyorum"

Çalıştığı hastanede kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklandı. 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Özkiraz'ın beşinci duruşmasında tahliyesine karar verildi. Tahliyesinin ardından açıklama yapan genç kadın, sınava hazırlanarak doktor olacağını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
30 Mart 2023, Perşembe - 10:17
Sahte doktor Ayşe'nin hedefi tıp okumak, " Başvuru yaptım, sınavı bekliyorum"

Olay, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşandı. 

Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz, 
sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanmıştı.

Tabip unvanını kullanmak, evrakta sahtecilik gibi suçlardan hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz'ın beşinci duruşmasında tahliyesine karar verildi.

"Hastalardan şikayet gelmedi"

Tahliyesinin ardından yaşananlara dair açıklama yapan Özkiraz,  "Ben herhangi bir şekilde bir yere diploma sunmadım. Ameliyatlara sadece gözlemci olarak girdim. Asla hastalarla birebir muayenede bulunmadım. Benim hakkımda hastalardan bir şikayet yok." dedi.

Yalanların içerisinden çıkamadığını belirten   Ayşe Özkiraz, "Asıl amacım ve nedenim kesinlikle maddi kazanç sağlamak değildi. Çocukluk hayalimdeki ortamı görmekti.  Sonrasında bazı şeylere inandırmak için yalan sarmalına takıldım. Yalan sarmalından da çıkamadım." ifadelerini kullandı. 

"Başvuru yaptım, sınavı bekliyorum"

Cezaevinde kaldığı sürede kitap okuduğunu belirten  Özkiraz, Sınav başvurumu yaptım 17 Haziran'ı bekliyorum. Dilerim Tıp Fakültesi'ni kazanacak bir puanım olur. " diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2076983/sahte-doktor-aysenin-hedefi-tip-okumak--basvuru-yaptim-sinavi-bekliyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.