Nedim Yamalı’dan yemek tarifi tadında ittifak değerlendirmesi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gereği olan ittifakları çorbaya benzeterek partileri ayrıştıran özelliklerin bu çorbada kaybolduğunu söyledi. Yamalı, bu yüzden altılı masanın Gelecek Partisine de yaramadığını belirtti.
Ersin Küçükbarak
|
04 Nisan 2023, Salı - 16:46
Nedim Yamalı’dan yemek tarifi tadında ittifak değerlendirmesi

Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Nedim Yamalı, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu. 

Gelecek Partisi’nin oylarının istenen seviyeye çıkamadığı yönündeki hatırlatma üzerine Yamalı, ittifak zorunluluğunun halkın karşısına partilerin salt kendi kimlikleriyle çıkmalarını engellediğine işaret etti.

Nedim Yamalı, 2021’de oylarının dikey çıkışa geçerek yüzde 4’leri bulduğunu, ancak altılı masa sonrası bunun durduğunu söyledi. 

Altılı Masa’nın kendilerine yaramadığını belirten Yamalı, bu birlikteliğin kimliklerine zarar verdiğini ve alameti farikalarını ortaya koyamadıklarını ifade etti.

Yamalı, buna rağmen öncelikleri Parlamenter Demokrasiye geçmek olduğu için altılı masayla yola devam ettiklerini dile getirdi. 

Siyasette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ittifak yapısının partileri grileştirdiğini anlatan Yamalı, bunu çorba ve salata modeli örneğiyle açıkladı

"2 model var biri çorba modeli biri salata modeli. Şimdi biz burada çorbaya dönüyoruz. Bir çok şey var içinde ama ayırt edemiyorsunuz. Salata modeli var, orada her şey belli. Orada görüyorsunuz her şeyi farklılıkları. Sadece oradaki bir zeytinyağı bunları birleştiriyor. Çorba modeli mi olmak lazım, salata modeli mi? Esasında parlamenter sistemdeki koalisyonlar bir salata modelidir. Halbuki burada çorbalaşıyorsunuz. Yani ortak bir tat oluyor ama o tadın içinde ne var, kim var, hangi kimlikler var belli olmuyor. Bunun çok faydalı olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü farklı renkler, farklı pencereler, farklı bakışlar sizi bazı konularda çözüme daha rahat ulaşmanızı sağlıyor. Zaten bizim Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı oluşumuz yani her türlü şeyine rağmen, sıkıntısına rağmen parlamenter sistemden yana oluşumuz işte bu çorbayla salata arasındaki model farklılığıdır."

http://ankaramasasi.com/haber/2077622/nedim-yamalidan-yemek-tarifi-tadinda-ittifak-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.