Millet İttifakından, “Kahramanmaraş depremleri” kanun teklifi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti milletvekillerinin imzalarının bulunduğu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılmasına çözümler sunan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu.
Mevlüt Peker
|
04 Nisan 2023, Salı - 18:52
Millet İttifakından, “Kahramanmaraş depremleri” kanun teklifi

“Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Yol Açtığı Zararların Giderilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi”'nin gerekçesinde; bu kanun teklifinin, meydana gelen depremlerden sonra ekonomik hayata dair bazı tedbirlerin alınması maksadıyla hazırlandığı bildirildi.

Teklifin gerekçesinde, “Bu teklif, Millet İttifakı'mızın 30 Ocak 2023’te açıklanan ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ndeki vaatlerin ve taşıdığı ortak ruhun ışığında, deprem felaketinden çıkış için yeni, kapsamlı, somut ve uzun vadeli çözümler sunmaktadır.” denildi.

Kanun teklifiyle, Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak ve bölgeyi daha güçlü şekilde ayağa kaldırmak, deprem riski yüksek kentler başta olmak üzere Türkiye'yi depreme hazırlıklı ve dayanıklı hale getirme maksatlı düzenlemeler tavsiye edildiği vurgulanan gerekçede, halkın mali bakımdan kaygı duymayacakları bir geçiş süreci ile, gelir, üretim, yatırım, istihdam, fatura, vergi, güçlendirme desteği, kira yardımı, araç ve mülk edinme ile sosyal haklar konularında rahatlatılabileceği belirtildi.

Kanun teklifiyle ayrıca deprem bölgesinde yer alan tarihi ve kültürel varlıkların korunması için sit alanlarına özel düzenlemeler öngörüldüğü, tarihi mirasın korunması için yeni mali destekler içerdiği kaydedildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2077633/millet-ittifakindan-kahramanmaras-depremleri-kanun-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.