TÜSEDAD Başkanı Sencer'den et fiyatlarıyla ilgili Nureddin Nebati'ye eleştiriler

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, "Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir. Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 15:26
TÜSEDAD Başkanı Sencer'den et fiyatlarıyla ilgili Nureddin Nebati'ye eleştiriler

FOX TV'de, İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu yükselen et fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Et fiyatlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye eleştiren TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu "Bugünkü et fiyatlarının sebebi ve sorumlusu Nureddin Nebati'dir. Çok net söylüyorum. Bunun geleceğini defalarca uyarmamıza rağmen dinlemedi. Çünkü bildiğini zannediyor. O koltuktan güç alıyor ya. Ekibine de böyle bir yetki vermiş. Hiç yetkin olmayan, tarımın t'sini bilmeyen insanların süt fiyatlarıyla yaptığı oynamalar sonucu anaç hayvanlar kesildi. Ve anaç hayvanlar kesildiği için bugün et fiyatları bu kadar yüksek" dedi.

" Defalarca bunu söyledik"
Solakoğlu, Nebati'nin ithalatı işaret etmesine ilişkin ise "Şimdi Hans'ın kapısını çalıyor, 'Fiyat neyse ben vereceğim sen bana ucuz et ver' diyor. 3 senedir uyarıyoruz. Görüyoruz çünkü. Defalarca bunu söyledik, her eleştirimizde 'siyaset yapıyorlar' diyorlar. Hayır arkadaşım! Biz hayatta kalmaya çalışıyoruz taşrada üretim yapıyoruz" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2077872/tusedad-baskani-sencerden-et-fiyatlariyla-ilgili-nureddin-nebatiye-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.