Rusya: Ukrayna cephaneliklerini vurduk

Rusya, Ukrayna’ya ait rezerv birliklerini ve cephanelikleri uzun menzilli silahlarla vurduklarını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
09 Mayıs 2023, Salı - 21:18
Rusya: Ukrayna cephaneliklerini vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusu rezerv birliklerinin konuşlandığı noktalara ve cephaneliklere yoğun saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Belirlenen hedeflere yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlarla saldırı düzenlediklerini belirten Konaşenkov, saldırıların başarılı olduğunu ve rezerv birliklerin ilerlemelerinin engellendiğini söyledi. Ayrıca, çatışma alanlarına mühimmat sevkiyatlarının durdurulduğunu ifade etti.

Konaşenkov, Donetsk yönünde Bahmut’un batısında saldırı müfrezelerinin çatışmaları sürdürdüğünü aktardı ve Rus hava indirme birliklerinin şehrin kanatlarında Ukrayna ordusunun eylemlerini durdurarak müfrezelere yardım ettiğini dile getirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna'daki faaliyetleri hakkında bilgi veren Konaşenkov, bugüne kadar 419 uçak, 230 helikopter, 4 bin 52 insansız hava aracı, 421 hava savunma füze sistemi, 9 bin 46 tank ve zırhlı araç, 1098 çok namlulu roketatar, 4 bin 774 obüs ve havan topu, 10 bin 77 özel askeri aracı imha ettiklerini açıkladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2081603/rusya-ukrayna-cephaneliklerini-vurduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.