Fransa, Ukrayna’ya tank ve zırhlı araçlar gönderecek

Paris’te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’yi ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Ukrayna'ya hafif tanklar ve zırhlı araçlar göndereceğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
15 Mayıs 2023, Pazartesi - 03:25
Fransa, Ukrayna’ya tank ve zırhlı araçlar gönderecek

Macron ve Zelenskiy'nin Paris'teki yaklaşık üç saatlik görüşmesine ilişkin olarak Elysee Sarayı'ndan yapılan ortak yazılı açıklamada, iki liderin Ukrayna-Rusya savaşını kınadığı ifade edildi.

Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna topraklarından derhal ve koşulsuz olarak askeri güçlerini çekmesi gerektiği vurgulandı. Fransa ve Ukrayna'nın ayrıca Rusya'yı Zaporijya nükleer santralinden çekilmeye çağırdığı belirtildi.

Fransa'nın Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne bağlı olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Paris yönetiminin Ukrayna'ya siyasi, mali, insani ve askeri destek sağlamaya devam edeceği belirtildi. Fransa'nın gelecek haftalarda birçok taburu eğiteceği ve bunları düzinelerce zırhlı araç ve hafif tanklarla donatacağı, bu araçlar arasında AMX 10-RC tipi hafif muharebe tanklarının da yer alacağı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, Paris yönetiminin çabalarının Ukrayna'nın hava savunma kapasitelerini desteklemeye odaklandığı belirtildi.

Fransa'nın daha önce Ukrayna'ya iki DNA laboratuvarı gönderdiği ve Ukrayna'nın barış planını desteklediği belirtildi.

Ukrayna ve Fransa'nın Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunduğu ifade edilen açıklamada, Fransa'nın Ukrayna'nın Karadeniz Tahıl Girişimini sürdürme çabalarının önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada, Ukrayna'nın ve halkının geleceğinin Avrupa ailesi içinde olduğu ve Fransa'nın NATO-Ukrayna Komisyonu'nu desteklediği belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2082207/fransa-ukraynaya-tank-ve-zirhli-araclar-gonderecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.