ABD’den Türkevi'ne yönelik saldırıya kınama

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, New York'ta bulunan Türkevi'ne gerçekleştirilen saldırıyı kınadı, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Hizmetleri ile yerel kolluk makamlarının saldırıyı soruşturduğu bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 22:25
ABD’den Türkevi'ne yönelik saldırıya kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, günlük basın toplantısında Türkevi'ne yönelik saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Miller, "New York'taki Türkevi'ne yönelik vandalizm haberlerini gördük. Dışişleri Bakanlığının Diplomatik Güvenlik Hizmetleri, yerel kolluk makamlarıyla birlikte soruşturma yapmaktadır. ABD'de diplomatik misyonlara yönelik şiddeti ve vandalizmi kınıyoruz" dedi.

Sözcü, konuyla ilgili diğer soruları New York Polis Departmanı'na yönlendirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de New York'ta Türkevi'ne yönelik saldırıyı kınadı. Büyükelçilik, saldırıyla ilgili bir yazılı mesajı Twitter hesabından paylaştı. Mesajda, "New York'taki Türkevi'ne gerçekleştirilen vandallık eylemini kınıyoruz. Diplomatik Güvenlik Hizmetlerimiz, bu soruşturma ve bu tesislerde çalışan diplomatların güvenliğini sağlama konusunda yerel kolluk kuvvetleri yetkilileriyle birlikte çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Türkevi, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'na ev sahipliği yapmaktadır. Birleşmiş Milletler binasının hemen karşısında bulunan Türkevi'nin bulunduğu bölgede, ABD dahil birçok ülkenin Daimi Temsilciliği ve Başkonsolosluğu yer almaktadır.

http://ankaramasasi.com/haber/2083175/abdden-turkevine-yonelik-saldiriya-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.