4 parti grup için yeni parti mi kuruyor?

CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Meclis’te grup kurmanın yollarını arıyor. 4 partiden herhangi birisinin çatısının altında birleşme önerisi kabul görmezse, grup kurmak için beşinci bir parti kurma önerisinin konuşulduğu öğrenildi.
Ankara Masası
|
29 Mayıs 2023, Pazartesi - 15:04
4 parti grup için yeni parti mi kuruyor?

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin 10, Demokrat Parti de 3 milletvekili çıkardı.

Seçimlerin ardından Meclis'te grup kurmak isteyen partiler Meclis İçtüzüğü’ne göre 20 milletvekili bulmanın yollarını arıyor.

Hiçbir parti tek başına grup kurma çoğunluğuna erişemezken, partilerin tek çatı altında birleşmesi mümkün. Ancak, milletvekillerinin hangi partinin çatısı altında birleşmesi tartışma konusu oldu.

Yeni parti kurma önerisi

Parti konusunda uzlaşmanın zayıf olduğu görüşünün hakim olduğu tartışmalar sırasında yeni bir öneri ortaya atıldı. Bu öneri de grup kurmak için yeni bir partinin kurulabilineceği savunuldu.

Öneriye göre CHP listelerinden seçilen 4 partinin 38 milletvekili yeni kurulan bu partiye geçecek. Meclis’te ortak grup için kurulacak bu partinin yanı sıra milletvekillerinin asıl partileri eş zamanlı olarak kendi çalışmalarını yürütmeye devam edecek. Eğer bu öneri hayata geçerse Meclis’teki grup sayısı da altıya çıkacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2084024/4-parti-grup-icin-yeni-parti-mi-kuruyor

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.