YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır?

Youtube, video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Youtube kullanıcıları bu platformu kullanırken güncellemeleri de takip ederek ilerliyor. Youtube da görsel kullanım videonun kapak kısmından oluşturuluyor. Tabii öne çıkan görsellere videonun içinden görsel almakta mümkün. Peki, Youtube videolarında öne çıkan görsel resimler nasıl alınıyor, ayrıntılar haberimizde...
Büşra Ünal
|
29 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:37
YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır?

Youtube video paylaşım ve aynı zamanda sosyal medya platformudur. Youtube  57,9 milyon kullanıcısı sayısıyla, en fazla kullanıcısı olan sosyal medya platformudur. Kullanıcılar hem içeriklerini paylaşıyor hem de içinde barındırdığı pek çok içeriği izleme fırsatı buluyor. 

Kullanıcılar, Youtube'a yükledikleri içeriklerin görselinin dikkat çekici, kaliteli, ve güzel olmasına özen gösterilirler. 

Bu anlamda videonun içinden hoşa giden herhangi bir görsel kapak fotoğrafı olarak koyulabilir ya da daha önceden konuyla ilgili çekilmiş güzel bir fotoğraf koyulabilir. 

Öne çıkan resim videonun içeriği hakkında bilgi verir. Peki, YouTube videolarında öne çıkan görsel resimleri nasıl alınır?

Youtube Videolarında Öne Çıkan Görsel Resimleri Nasıl Alınır?

Youtube içerik üreticileri önce videoyu öne çıkaracak bir kapak fotoğrafı hazırlayarak işe başlıyor. Çünkü içeriği paylaşmadan fotoğrafı paylaşmak kullanıcılara video hakkında bilgi veriyor. 

Bu kapak fotoğrafları şu şekilde alınıyor;

Galeri Bölümünden kaydedilen hazır görsel Youtube video kapak bölümüne yüklenerek öne çıkan fotoğraf hazırlanır. İstenirse video içerisinden de bir kesit alınarak ekran görüntüsü alınarak öne çıkan resim olarak ekleyebilirsiniz. Tabii görüntünün çözünürlüğü kalitesi ve boyutu önemli. Youtube öne çıkan resim için otomatik bir görsel sunar. Bunu kullanmak istemeyen ve kendi görselini kullanmak isteyen kişiler için, Youtube'un sunduğu görsel kurallar çerçevesinde resim eklemek kolay hale gelmiş oluyor. Fotoğrafın çözünürlüğü boyutu ve ölçüsü için belli oranlar veriliyor ve uyulması bekleniyor. 

Bu şekilde videonuza kapak fotoğrafınız hızlı bir şekilde ayarlanmış oluyor. Kapak fotoğrafınız hem web hem de mobil üzerinden öne çıkanlarda görmeniz mümkün. 

http://ankaramasasi.com/haber/2084040/youtube-videolarinda-one-cikan-gorsel-resimleri-nasil-alinir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.