MSB'den terör ve sığınmacı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere toplamda 1 milyondan fazla Suriyeli’nin evlerine ve topraklarına döndükleri duyuruldu. Öte yandan terörle mücadele 7 aylık sürede 794 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Onur Çetinkaya
|
06 Temmuz 2023, Perşembe - 13:08
MSB'den terör ve sığınmacı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı yurt içi ve dışındaki operasyon, diplomasi görüşmeleri ve terörle ilgili paylaşımda bulundu. 

1 milyon Suriyeli döndü

Türkiye gündeminin en önemli sorunu haline gelen sığınmacı tartışmalarına dair açıklama yapan Bakanlık,  470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli'nin güvenli ve saygın bir şekilde evlerine döndüklerini belirtti.

Teröre büyük darbe 

Terörle mücadeleye kararlılıkla devam eden MSB, 7 aylık süreç içerisinde terör örgütlerine yapılan operasyona ilişkin ise, "1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 19’u büyük, 301’i orta çaplı olmak üzere 320 operasyon icra edilerek, 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında ise," Son bir haftada tüm hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 46 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 1’i FETÖ mensubu olmak üzere 3’ü teröristtir. 2 bin 561 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

1 Ocak’tan itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 67 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 588 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

"Temas devam ediyor"

Tahıl Sevkiyatıyla ilgili ise MSB, "17 Temmuz’da süresi dolacak olan Tahıl Girişimi'nin uzatılmasına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/2088828/msbden-teror-ve-siginmaci-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.