Litvanya'da kritik toplantı

NATO Liderler Zirvesi'nin 2. gününde açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensk ile NATO Genel Sekteteri Jens Stoltenberg görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı.
Onur Çetinkaya
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 13:31
Litvanya'da kritik toplantı

Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de katıldı.

Rusya işgaline karşı savaşan Zelenski, zirvede bir dizi görüşme gerçekleştirdi. O görüşmelerden birisini de  NATO Genel Sekteteri Jens Stoltenberg ile yaptı. 

Zelenski ile Stoltenberg ardından kameralar karşısına geçerek Ukrana ve geleceğine dair önemli açıklama ve mesajlar verdi. 

"Savaş devam ettiği sürece alınmayacağız" 

Ukrayna'nın NATO üyeliği ile ilgili beklentilerinin dile getirildiğini belirten Ukrayna Devlet Başkanı, "Savaş devam ettiği sürece NATO'ya alınmayacağımızın farkındayız. NATO'ya üye olabilmek için hayatta kalmamız gerekiyor" dedi.

"Her zaman olduğundan daha yakın" 

Ukrayna'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakan Stoltenberg, "NATO'ya şu an her zaman olduğundan daha yakın" açıklamasını yaptı. 

 NATO Genel Sekteteri sözlerine, "Müttefikler Ukrayna'nın NATO üyesi olacağını tekrardan belirtmek istiyor. Bu Ukrayna'nın üye yolundaki iki adımlı süreçten tek adımlı sürece geçişini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2089699/litvanyada-kritik-toplanti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.