Rus personel İstanbul'dan ayrıldı

İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki Rus personelin durumuna ilişkin konuşan güvenlik kaynakları, “Rus personel merkezden ayrıldı” dedi.
Ankara Masası
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 13:36
Rus personel İstanbul'dan ayrıldı

Güvenlik kaynakları, Rusya tarafından Tahıl Koridoru anlaşmasının durdurulmasının ardından  İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki Rus personelinin merkezden ayrıldığını söyledi.

Kaynaklar koridorun yeniden açılmasına yönelik olumlu bir havanın olup olmadığına yönelik soru üzerine kaynaklar, “Biz bu anlaşmanın dörtlü bir şekilde mevcut durumu ile devam etmesinden yanayız. Bu konudaki girişim ve çabalarımızı sürdürüyoruz. Girişimler devam ettiği sürece de İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin yeterli personel ile operasyonel olarak kalmasını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

"Girişimin devamından yanayız."

 Başka bir alternatifin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine kaynaklar, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çok faydalı olduğu dünya tarafından belirtilen girişimin devamından yanayız. Bunun için de bütün taraflar nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2090828/rus-personel-istanbuldan-ayrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.