Demokrat Parti'den 'Yeşil Hat' tepkisi

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Kıbrıs'ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan Pile-Yiğitler Projesi’nin Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
20 Ağustos 2023, Pazar - 14:18
Demokrat Parti'den 'Yeşil Hat' tepkisi

Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü'ne kolay ulaşım sağlamak amacıyla KKTC yönetiminin başlattığı Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni BM güçlerinin engelleme girişimi bölgede tansiyonu yükseltti. 

Yeşil Hat Projesi’nin Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışılmasıyla ilgili Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin açıklamalarda bulundu.

"Kıbrıs’ın hakkının yenmesine izin vermeyiz"

Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün bu tavrının asla kabul edilemez olduğunu belirten Şahin, “Pile köyünde Rumlar ve Türkler bir arada yaşıyor. Köyün en önemli özelliklerinden birisi karma köy olmasıdır. Köyde hem Kıbrıs Türkleri hem de Kıbrıs Rumları yaşıyor; ama köyün yönetimi ne KKTC'de ne Rum kesiminde bulunuyor. Coğrafi olarak ise köy, BM yönetimindeki Yeşil Hat'ta bulunuyor. Bu iki özelliğinden dolayı köyde hem KKTC hem de Rum yasaları geçerli sayılıyor. KKTC’nin yürüttüğü Pile-Yiğitler Projesi KKTC’nin Lefkoşa ilçesindeki Yiğitler köyüne bağlayan karayolunu genişletmeyi ve iyileştirmeyi hedefliyor. Bu proje insani nedenler ile bölgedeki yaşayan insanların daha rahat ulaşım sağlayabilmesi için yapılıyor. Birleşmiş Milletler Barış Gücü bu proje üzerinden bölgedeki tansiyonu artırmaya çalışıyor. Yapılan önemli bir projeyi baltalamaya çalışan BM tarafları karşı karşıya getirmek için uğraşıyor. Amerika, Yunanistan ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen seslere bakacak olursak yapılan projenin ne kadar haklı olduğunu görebiliriz. Bölgedeki gerginliği artırmanın kimseye bir faydası yok. Kıbrıs’ın haklarını her zaman koruyacağız. Kıbrıs her zaman Türk alacak. Aksi bir duruma asla müsaade etmeyeceğiz. Kıbrıs halkının yanındayız." ifadelerine yer verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2095241/demokrat-partiden-yesil-hat-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.