JPMorgan'dan enflasyon ve faiz beklentisi

Küresel finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye'de faiz oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 30-35'lere çıkmasını beklediklerini açıkladı. Enflasyon beklentisi de arttı.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 12:43
JPMorgan'dan enflasyon ve faiz beklentisi

Küresel finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye Merkez Bankası'nın politika faizinde gerçekleştirdiği beklenmedik artırımın ardından faiz ve enflasyon beklentilerini yükselttiğini duyurdu

Kurumun Ekonomisti Fatih Akçelik, yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın 750 baz puanlık faiz artırımının, beklentileri aştığını belirtti.

Akçelik, yıl sonuna kadar her toplantıda 250 baz puanlık faiz artırımı öngördüklerini ifade ederek, "Yıl sonu için politika faizi tahminimizi yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttik" değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan ayrıca, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 57'den yüzde 62'ye revize etti. Kurum, enflasyonun gelecek yıl mayıs ayında yüzde 70 ile zirve yapacağı öngörüsünde bulunurken, 2024 enflasyon tahmini ise yüzde 34 olarak kaldı.

Türkiye Merkez Bankası, ağustos toplantısında politika faizini 750 baz puanlık bir artışla yüzde 25 seviyesine çıkarmıştı. Bu hamle, faiz oranlarını son 4 yılın en yüksek seviyesine taşıdı.

http://ankaramasasi.com/haber/2096063/jpmorgandan-enflasyon-ve-faiz-beklentisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.