Nazi askeri “savaş kahramanı” olarak tanıtıldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada Parlamentosu’nda Nazi askeri Yaroslov Hunka'nın “savaş kahramanı” olarak tanıtılarak alkışlattırılması sebebiyle özür diledi.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 23:59
Nazi askeri “savaş kahramanı” olarak tanıtıldı

Kanada'nın Başbakanı Justin Trudeau, geçtiğimiz hafta Parlamentoda Nazi yanlısı Ukraynalı Yaroslov Hunka'nın "savaş kahramanı" olarak nitelendirilmesi üzerine özür beyanında bulundu.

Trudeau, bu talihsiz olayın sorumluluğunun dün görevinden ayrılan Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota'ya ait olduğunu ifade ederken, bu durumun tüm Parlamentoyu ve Kanada halkını zedelediğini belirtti.

"Bu durumu farkında olmadan alkışlamış olmamızdan dolayı derin bir pişmanlık duyuyoruz." diyen Trudeau, bu hatanın Holocaust'ta yaşamını yitiren milyonlarca kişiye duyulan saygıya gölge düşürdüğünü vurguladı. Trudeau, bu özrünü Parlamento'da da yineledi.

Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Kanada Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmadan sonra, Rota'nın 98 yaşındaki Yaroslov Hunka'ya "savaş kahramanı" olarak hitap etmesi ve ona teşekkür etmesi büyük tepkilere yol açmıştı. Hunka'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilere destek verdiği bilgisi ortaya çıkınca, Rota büyük bir eleştiri dalgasıyla karşılaşmıştı.

Bu olayın ardından Rota özür dileyip istifa etti. Başbakan Trudeau da bu durumu "kabul edilemez" olarak nitelendirmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2102117/nazi-askeri-savas-kahramani-olarak-tanitildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.